Resipi Utama

Resipi Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ Betul-betul Sedap

Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ.

Awak mencari idea resipi agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ yang sedap semestinya mempunyai wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau mau sediakan agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat spesial.

Di bawah ini ada sesetengah Petua dan cara praktikal untuk membuat agar-agar sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ siap dibuat. Anda boleh membuat Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ menggunakan 6 jenis bahan dan 8 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke membuat Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ:

  1. Gunakan Agar-agar pajang 1 paket.
  2. Menyediakan Air secukup.
  3. Gunakan Daun pandan 1 helai.
  4. Siapkan Gula 3 sudu.
  5. Siapkan Sirap 5 sudu.
  6. Siapkan 1 cawan Santan.

Jalan sediakan Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ:

  1. Masukkan air, daun pandan, dan agar-agar dalam periuk.
  2. Masukkan gula.
  3. Masukkan sirap ros.
  4. Masukkan santan.
  5. Kacau sebati.
  6. Bila dah masak tuangkan dalam adunan ketika masih panas ke dalam acuan yang sesuai..
  7. Sejukkan dalam peti ais selama 2 jam hingga keras..
  8. Selamat Mencuba ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan tinggi kami, telah di proses Agar-agar Sirap๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu menarik untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.