Resipi Utama

Resipi Ikan Tenggiri Goreng Praktikal dan Menyelerakan

Ikan Tenggiri Goreng.

Awak mencari idea resipi ikan tenggiri goreng khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun ikan tenggiri goreng yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari ikan tenggiri goreng, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mau sediakan ikan tenggiri goreng sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi berkhidmat spesial.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal yang boleh digunakan untuk memproses ikan tenggiri goreng siap dibuat. Anda boleh membuat Ikan Tenggiri Goreng memakai 5 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam membuat Ikan Tenggiri Goreng:

  1. Gunakan 3 keping ikan tenggiri.
  2. Menyediakan 1 sudu kecil garam.
  3. Menyediakan 1 sudu kecil serbuk kunyit.
  4. Menyediakan 1 sudu kecil cili boh.
  5. Menyediakan 2 cawan minyak masak.

Langkah-langkah membuat Ikan Tenggiri Goreng:

  1. Satukan serbuk kunyit, garam, cili boh dan gaul rata ke seluruh ikan..
  2. Panaskan minyak dalam kuali dan goreng hingga masak dan sedikit garing..
  3. Tadaaaa! Dah siap ikan tenggiri goreng yang mudah sangat di sediakan. Siramkan sedikit minyak lebihan gorengan tadi ke atas ikan. Sedap di makan dengan budu atau sambal belacan. SELAMAT MENCUBA! 😍.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Ikan Tenggiri Goreng yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.