Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyediakan 🍁Singgang Bawal Emas🇲🇾 yang mana Sangat lazat Untuk Famliy di Rumah

🍁Singgang Bawal Emas🇲🇾.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi 🍁singgang bawal emas🇲🇾 khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun 🍁singgang bawal emas🇲🇾 yang sedap betul mempunyai wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari 🍁singgang bawal emas🇲🇾, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau mau sediakan 🍁singgang bawal emas🇲🇾 sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat khas.

Di bawah ini ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat 🍁singgang bawal emas🇲🇾 siap dibuat. Anda dapat membuat 🍁Singgang Bawal Emas🇲🇾 memakai 12 bahan dan 3 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan 🍁Singgang Bawal Emas🇲🇾:

  1. Ambil 1 ekor ikan Bawal Emas.
  2. Siapkan 1 biji bawang (hiris halus).
  3. Gunakan 2 ulas bawang putih (hiris halus).
  4. Ambil 1 inci lengkuas (hiris halus).
  5. Siapkan 1 inci kunyit hidup (hiris halus).
  6. Siapkan 3 keping asam keping.
  7. Siapkan 1 biji tomato (potong 4).
  8. Gunakan 3 biji cili api (di ketuk).
  9. Menyediakan 1 inci belacan.
  10. Gunakan 1 liter air.
  11. Ambil 1 sudu kecil gula perang.
  12. Gunakan 1 sudu besar garam.

Jalan sediakan 🍁Singgang Bawal Emas🇲🇾:

  1. Masukkan air ke dalam periuk bersama bawang merah, bawang putih, lengkuas, kunyit dan cili api..
  2. Setelah menggelegak, masukkan asam keping, belacan, gula perang dan garam. Kemudian masukkan ikan..
  3. Apabila telah masak, masukkan tomato dan tutup api..

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah sediakan 🍁singgang bawal emas🇲🇾 boleh awak buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.