Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan Paprik Daging yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Paprik Daging.

Sedang mencari idea resipi paprik daging khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun paprik daging yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari paprik daging, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mahu sediakan paprik daging yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan paprik daging rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat membuat Paprik Daging menggunakan 14 bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Paprik Daging:

  1. Gunakan 1 cawan kobis bunga.
  2. Siapkan 1 cawan cendawan enoki.
  3. Gunakan 1/2 biji bawang holand.
  4. Ambil 1/2 biji tomato.
  5. Ambil 1 btg akar ketumbar.
  6. Menyediakan 2-3 helai daun limau purut.
  7. Ambil 2-3 ulas bawang putih.
  8. Menyediakan 2-3 biji bawang merah.
  9. Gunakan 1 btg serai.
  10. Ambil 2 sudu besar pes tomyam siam.
  11. Gunakan 2 sudu besar sos tomato.
  12. Ambil 2 sudu besar sos cili.
  13. Gunakan 1/2 cawan air.
  14. Menyediakan 400 gram daging yang telah di hiris halus.

Jalan sediakan Paprik Daging:

  1. Bahan utama yang di perlukan.
  2. Tumiskan bawang hirisan tadi bersama serai dan pes tomyam. Tumis sehingga naik bau..
  3. Dah naik bau, masukkan sedikit air, tambahkan sos cili.
  4. Tambahkan juga sos tomato. Biar ia mereneh seketika..
  5. Masukkan daging dan hirisan cili merah dan btg akar ketumbar. Biar daging masak sehingga empuk. Tambah air jika air mulai sedikit kering..
  6. Masukkan sayuran tadi. Gaul rata dan boleh tambah garam dan gula mengikut citarasa. Tutup api dan siap untuk di hidang kan..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Paprik Daging yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu menarik untuk keluarga/kawan atau menjadi idea dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.