Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Membuat Mee Bandung Tulang Wolverhampton yang mana Boleh Memanjakan Lidah Untuk Famliy di Rumah

Mee Bandung Tulang Wolverhampton.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi mee bandung tulang wolverhampton khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun mee bandung tulang wolverhampton yang sedap semestinya mempunyai wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari mee bandung tulang wolverhampton, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau mau sediakan mee bandung tulang wolverhampton yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan spesial.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal yang boleh digunakan untuk memproses mee bandung tulang wolverhampton siap dibuat. Anda boleh membuat Mee Bandung Tulang Wolverhampton menggunakan 15 bahan dan 10 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Mee Bandung Tulang Wolverhampton:

  1. Menyediakan 6 biji bawang merah.
  2. Ambil 3 ulas bawang putih.
  3. Siapkan 2 sudu besar cili boh.
  4. Ambil 2 paket kecil serbuk kari.
  5. Gunakan 6 sudu besar sos tomato.
  6. Gunakan 6 sudu besar sos tiram.
  7. Ambil 2 kiub pati lembu.
  8. Menyediakan 2 biji besar kentang.
  9. Ambil 6 ketul (atau lebih) tulang lembu.
  10. Ambil 1 bungkus mee kuning.
  11. Gunakan 3 biji telur.
  12. Gunakan Garam secukup rasa.
  13. Gunakan Sayur pilihan – sawi, kobis.
  14. Menyediakan Tomato, daun bawang, hirisan cili merah, limau perut untuk hiasan.
  15. Siapkan 2 keping tahu goreng.

Jalan membuat Mee Bandung Tulang Wolverhampton:

  1. Bawang putih dan merah dikisar.
  2. Telur dan kentang direbus berasingan.
  3. Tulang direbus di dalam periuk dalam lebih kurang 2 liter air sekurang2nya 2 jam. Tambah air sekiranya sudah kurang..
  4. Tumis cili boh, serbuk kari dan bawang yang sudah dikisar. Setelah garing, dimasukkan sos tomato dan sos tiram..
  5. Bahan-bahan yang sudah ditumis dimasukkan ke dalam air rebusan tulang yang sudah mendidih. Dimasukkan juga kiub pati lembu..
  6. Kentang yang sudah direbus dilenyek kemudian dimasukkan ke dalam kuah yang sedang masak di atas dapur..
  7. Sementara itu, mee kuning dan sayur boleh dicelur sehingga air mendidih..
  8. Apabila kuah sudah masak mengikut kepekatan yang diinginkan, api boleh dipadamkan dan makanan boleh dihidangkan..
  9. Mee bandung tulang dihidangkan dan dihiaskan dengan telur rebus, tahu goreng, daun bawang, tomato serta cili merah..
  10. Selamat mencuba!.

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan mee bandung tulang wolverhampton boleh awak buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.