Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan 🌮 FISH TACOS yang mana Menggugah Selera Untuk Famliy di Rumah

🌮 FISH TACOS.

Awak mencari inspirasi resipi 🌮 fish tacos khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun 🌮 fish tacos yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari 🌮 fish tacos, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan 🌮 fish tacos yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat spesial.

Di bawah ini ada sesetengah cara mudah dan praktikal yang boleh digunakan untuk memproses 🌮 fish tacos siap dibuat. Anda dapat membuat 🌮 FISH TACOS menggunakan 24 bahan dan 8 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan 🌮 FISH TACOS:

  1. Menyediakan 12 keping kulit taco (beli di Jaya Grocer) atau guna kulit tortilla.
  2. Gunakan 300 g isi ikan dory/tilapia (ada di JG/AEON/TESCO).
  3. Menyediakan 1/2 tsp serbuk jintan putih.
  4. Gunakan 1/2 tsp cayenne pepper.
  5. Siapkan 1 tsp garam.
  6. Gunakan 1/4 tsp serbuk lada hitam.
  7. Siapkan 1 tbsp minyak zaitun.
  8. Menyediakan 1 tbsp butter.
  9. Menyediakan 🌮 Bahan2 toppings (sayuran).
  10. Ambil 1/4 biji kobis ungu dihiris halus.
  11. Siapkan 1 biji avocado dihiris/dadu.
  12. Gunakan 1 biji tomato didadu.
  13. Siapkan 1/4 biji bwg besar merah dihiris.
  14. Ambil 1 tangkai daun ketumbar dihiris kasar.
  15. Menyediakan 1/2 cup cotija/romano cheese (akk guna cheddar) diparut.
  16. Ambil 1/2 biji limau nipis dipotong wedges utk hidangan.
  17. Siapkan (Satukan semua bahan kecuali keju & limau nipis).
  18. Ambil 🌮Bahan2 sos.
  19. Gunakan 1/2 cup sour cream/natural yogurt.
  20. Ambil 1/3 cup mayonis.
  21. Gunakan 1 tbsp jus limau nipis.
  22. Ambil 1 tsp garlic powder/1 ulas bwg putih diparut.
  23. Ambil 1 tbsp sos sriracha/sos cili padi ABC (ikut selera pedas).
  24. Gunakan Garam & gula secukup rasa.

Langkah-langkah sediakan 🌮 FISH TACOS:

  1. Panaskan oven pada suhu 190c. Alas loyang dengan parchment paper/silicone liner.
  2. Didlm mangkuk yang sesuai gaulkan isi ikan bersama serbuk jintan putih, cayenne pepper, garam & lada hitam hingga elok sebati.
  3. Susun isi ikan diatas loyang & renjiskan dengan minyak zaitun & butter. Bakar pada suhu 190c selama 20-25min. Jika perlu guna broiler untuk perangkan isi ikan. (Jika guna AF 200c selama 8-10min). 🌮 FISH TACOS
  4. Bahan2 sos taco ikan.
  5. TACO SAUCE: satukan semua bahan & whisk hingga sebati. Balancekan rasa. Jika suka pedas tambah lagi sos sriracha/cili padi.
  6. Sebelum menghidang panaskan kulit taco/tortilla ikut arahan dipeket bungkusan. 🌮 FISH TACOS
  7. CARA MENGHIDANG : ambil sekeping kulit taco/tortilla kemudan letakkan isi ikan yang dipotong kecil. Sudukan bahan toppings (sayuran). Taburkan keju. Kemudian sudukan taco sauce. Jika suka sebelum makan picitkan hirisan limau nipis..
  8. 📝 Akak guna fish fillet brand pacific west je. Lain kali la baru nak try betui2 resipi ni. Hepi meneraiiii 😉.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses 🌮 FISH TACOS yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu enak untuk keluarga/kawan atau menjadi idea bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.