Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Membuat Pajeri Rambutan Gading yang mana Sempurna Untuk Keluarga di Rumah

Pajeri Rambutan Gading.

Sedang mencari inspirasi resipi pajeri rambutan gading khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun pajeri rambutan gading yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari pajeri rambutan gading, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mahu sediakan pajeri rambutan gading yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat khas.

Di bawah ini ada sesetengah Petua dan cara praktikal dalam mengolah pajeri rambutan gading siap dibuat. Anda dapat membuat Pajeri Rambutan Gading memakai 15 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat Pajeri Rambutan Gading:

  1. Menyediakan Bahan2.
  2. Ambil Bawang putih (dikisar).
  3. Ambil Bawang merah (dikisar).
  4. Gunakan Halia (dikisar).
  5. Gunakan Udang kering geragau.
  6. Gunakan Serbuk kari daging baba's.
  7. Gunakan Daun kari.
  8. Ambil Kulit kayu manis.
  9. Menyediakan Bunga lawang.
  10. Ambil Pelaga.
  11. Ambil Cengkih.
  12. Menyediakan Kerisik.
  13. Siapkan Gula.
  14. Siapkan Garam.
  15. Ambil Penambah rasa ajinamoto.

Langkah-langkah membuat Pajeri Rambutan Gading:

  1. Panas kan minyak tumis rempah 4 sekawan dan udang kering.kemudian masukkan bahan yg telah dikisar sehingga naik bau wangi.Masukkan serbuk kari,daun kari sedikit air masak sampai pecah minyak… minyak tu lebihkan sikit bgi rempah masak cantik….. Pajeri Rambutan Gading
  2. Masukkan kerisik gaulkan sebati last skli garam dan gula (gula lebihkn sikit sebab pajeri kalau tk manis tak sedap juga sedikit perasa ajinamoto.Pajeri ni sya tak guna santan yer.. Pajeri Rambutan Gading
    Pajeri Rambutan Gading
  3. Kecikkan api… bila kuah dah pekat dah boleh tutup api..
  4. Siap untuk dihidang.. sekian… selamat mencube ye…

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah sediakan pajeri rambutan gading boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.