Resipi Lezat

Resipi Cinnamon rolls

Cinnamon rolls. A cinnamon roll (also cinnamon bun, cinnamon swirl, cinnamon Danish and cinnamon snail) is a sweet roll commonly served in Northern Europe (mainly in Scandinavia) and North America. Who could resist these homemade cinnamon rolls? Rich and fluffy, with their soft, buttery interior they are totally irresistible.

We have overnight cinnamon rolls, bacon-wrapped cinnamon rolls, and more. Nothing says Sunday morning like a warm, gooey batch of homemade cinnamon rolls. Finish them with a generous topping of frosting, and be prepared to lick.

Awak mencari inspirasi resipi cinnamon rolls khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun cinnamon rolls yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

A cinnamon roll (also cinnamon bun, cinnamon swirl, cinnamon Danish and cinnamon snail) is a sweet roll commonly served in Northern Europe (mainly in Scandinavia) and North America. Who could resist these homemade cinnamon rolls? Rich and fluffy, with their soft, buttery interior they are totally irresistible.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari cinnamon rolls, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan cinnamon rolls sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza cinnamon rolls rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh sediakan Cinnamon rolls memakai 11 bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan Cinnamon rolls:

  1. Ambil 500 gm tepung roti.
  2. Gunakan 1 biji telur A.
  3. Ambil 220 ml air.
  4. Gunakan 2 sb susu tepung.
  5. Gunakan 1/2 sdt garam.
  6. Ambil 100 gm gula kastor.
  7. Menyediakan 1 paket (11gm) instant yeast.
  8. Menyediakan 75 gm butter dilembutkan.
  9. Siapkan Untuk filling.
  10. Ambil Serbuk kayu manis+ brown sugr.
  11. Siapkan Mentega untuk sapuan.

The BEST cinnamon roll recipe, hands down! With hundreds of great reviews, it's the only recipe for cinnamon rolls you will ever need! This easy, no-fail recipe makes the most moist. An amazing recipe for squishy soft cinnamon rolls with a super fluffy and tender texture and a gooey filling that caramelizes in the bottom.

Jalan sediakan Cinnamon rolls:

  1. Masukkan air, telur, garam, butter, tepung (pastikan melitup bahan basah), susu tepung, gula dan yeast. Hidupkan BM mode dough. Biarkan hingga doh naik.
  2. Dah siap, keluarkan dan tumbuk2 supaya keluar angin. Canaikan. Then sapu mentega danntbaurkan campuran kulit kayu manis dan brown sugra..
  3. Gulungkan doh dan potong anggaran 2 inci.
  4. Susun dalm loyang yg disapu mentega.
  5. Bakar suhu 170c selama 15 minit..
  6. Dah siap! Sedap makan panas2..

The easiest cinnamon roll recipe for a low carb diet. You're going to want to make a big batch of these this weekend. Cinnabons Cinnamon Rolls – a cinnabon copycat recipe, about the closest you'll get to the real thing. Sweet, fluffy, cinnamon rolls (Cinnamon-rollppang: 시나몬롤빵). If you made my original bread rolls (rollppang: 롤빵) recipe, these will be easy for you, because the dough is the same.

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah sediakan cinnamon rolls boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.