Resipi Lezat

Resipi Ubi kayu rebus kelapa

Ubi kayu rebus kelapa.

Sekali lagi mencari idea resipi ubi kayu rebus kelapa khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun ubi kayu rebus kelapa yang sedap semestinya punya wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari ubi kayu rebus kelapa, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan layanlah. Tidak usah pening Kalau mahu sediakan ubi kayu rebus kelapa yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi melayan khas.

Di bawah ini ada sesetengah cara mudah dan praktikal yang boleh digunakan untuk memproses ubi kayu rebus kelapa siap dibuat. Anda boleh sediakan Ubi kayu rebus kelapa menggunakan 3 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke membuat Ubi kayu rebus kelapa:

  1. Gunakan 1 tongkol ubi kayu direbus.
  2. Ambil 1 bji kelapa parut.
  3. Gunakan 2 sdm gula pasir.

Langkah-langkah sediakan Ubi kayu rebus kelapa:

  1. Sediakan bahan-bahannya.Kupas kulit ubi kayu.Potong kecil..
  2. Rebus ubi kayu hingga empuk.Jangan lupa tambah sedikit garam ye.Kalau petua nenek dulu-dulu,rebus dengan sudu besi bagi cepat empuk…
  3. Bila dah empuk,toskan masuk dalam mangkuk.Masukkan kelapa & gula.Gaul rata.Sedia untuk dihidangan sebagai sarapan @ minum petang…

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Ubi kayu rebus kelapa yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu lezat untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.