Resipi Lezat

Idea Resipi Menyiapkan Ginataang Mais πŸ‡΅πŸ‡­ yang mana Sangat Sedap Untuk Famliy di Rumah

Ginataang Mais πŸ‡΅πŸ‡­.

Sekali lagi mencari idea resipi ginataang mais πŸ‡΅πŸ‡­ khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun ginataang mais πŸ‡΅πŸ‡­ yang sedap betul punya wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari ginataang mais πŸ‡΅πŸ‡­, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau hendak sediakan ginataang mais πŸ‡΅πŸ‡­ yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat spesial.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal dalam mengolah ginataang mais πŸ‡΅πŸ‡­ siap dibuat. Anda boleh sediakan Ginataang Mais πŸ‡΅πŸ‡­ menggunakan 7 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Yang berikut cara dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Ginataang Mais πŸ‡΅πŸ‡­:

  1. Ambil 1 tin Kernel Jagung Manis (Adabi).
  2. Gunakan 5 cawan air.
  3. Siapkan 1/2 cawan santan (Kara).
  4. Ambil 1/2 cawan beras pulut (direndam 30 min).
  5. Siapkan 4 tbs gula (tambun).
  6. Siapkan Secubit garam.
  7. Siapkan Daun pandan simpul.

Langkah-langkah sediakan Ginataang Mais πŸ‡΅πŸ‡­:

  1. Didihkan air, masukkan beras pulut dan daun pandan. Tutup periuk dan biar empuk kembang (15 minit) dengan api sederhana kecil. Kacau sekali sekala..
  2. Masukkan bahan-bahan lain kecuali garam. Kacau sebati,10 minit dengan api kecil. Nota = Buangkan air jagung dalam tin..
  3. Tutup api dan letakkan garam sikit utk menaikkan rasa lemak. Bila bubur menyejuk akan jadi makin pekat.. Ginataang Mais πŸ‡΅πŸ‡­

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah membuat ginataang mais πŸ‡΅πŸ‡­ boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.