Resipi Lezat

Idea Resipi Menyediakan Kentang Putar Creamy yang mana Anti Gagal Untuk Famliy di Rumah

Kentang Putar Creamy.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi kentang putar creamy khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun kentang putar creamy yang sedap betul mempunyai wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari kentang putar creamy, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan kentang putar creamy yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal yang boleh digunakan untuk memproses kentang putar creamy siap dibuat. Anda dapat sediakan Kentang Putar Creamy memakai 18 bahan dan 8 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan Kentang Putar Creamy:

  1. Menyediakan Kentang Putar.
  2. Ambil 6 biji kentang saiz sederhana.
  3. Gunakan 2 sudu besar butter.
  4. Siapkan 1/2 cawan susu segar.
  5. Menyediakan 1/2 sudu teh garam halus.
  6. Menyediakan 1/2 sudu teh lada sulah.
  7. Gunakan 1/2 sudu teh serbuk lada hitam.
  8. Menyediakan Kuah/Sos Kentang Putar.
  9. Menyediakan 3 sudu besar butter.
  10. Ambil 1 labu bawang besar -di cincang.
  11. Menyediakan 3 ulas bawang putih -di cincang.
  12. Siapkan 3 sudu besar tepung gandum atau tepung jagung.
  13. Menyediakan 1 cawan susu segar.
  14. Gunakan 2 cawan air.
  15. Menyediakan 1 kiub pati ayam.
  16. Gunakan 1/2 sudu teh lada sulah.
  17. Ambil 1/2 sudu teh serbuk lada hitam.
  18. Ambil 1/2 sudu teh garam atau secukup rasa.

Jalan membuat Kentang Putar Creamy:

  1. (Kentang Putar) Rebus kentang hingga empuk & toskan.
  2. Lecek kentang dengan garam. Campur bersama butter, lada sulah lada hitam & susu. Kacau sebati & ketepikan dulu,.
  3. (Kuah Kentang Putar) Cairkan butter. Kemudian tumis bawang besar & bawang putih hingga perang atau menjadi karamel.
  4. Campur tepung & kacau rata. Masukkan pula kiub ayam & sebatikan.
  5. Masukkan susu & air. Kacau rata.
  6. Perisakan dgn garam, lada sulah & lada hitam. Kacau hingga mendidih & pekat.
  7. Blend kuah hingga halus. Kuah/sos saya ni tak gelap sangat warnanya sebab saya karamelkan sekejap je bawang tadi. Kalau nak lebih gelap kena karamelkan betul sampai bawang tu jadi warna perang gelap.
  8. Sedia di hidangkan bersama roti.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan tinggi kami, telah di proses Kentang Putar Creamy yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu menarik untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.