Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan Oden kari yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Oden kari.

Awak mencari inspirasi resipi oden kari khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun oden kari yang sedap betul memiliki wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari oden kari, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya hendak sediakan oden kari yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza oden kari rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh membuat Oden kari memakai 7 bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam menyediakan Oden kari:

  1. Menyediakan 5 sudu besar (membumun) pes tom yam mae pranam.
  2. Siapkan 3 sudu besar kari ayam.
  3. Siapkan 1.5 liter air.
  4. Siapkan 2 helai daun limau purut.
  5. Siapkan Setengah kotak santan kecil.
  6. Siapkan Sebungkus seafood steamboat campuran + hot dog.
  7. Gunakan Garam secukup rasa.

Langkah-langkah sediakan Oden kari:

  1. Masukkan air + pes tomyam + rempah kari. Masak sehingga mendidih.
  2. Masukkan santan, kacau sekata. Tambah garam secukup rasa.
  3. Setelah mendidih,masukkan daun limau purut..
  4. Siap untuk dihidang bersama seafood steambot + hot dog.

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Oden kari yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu lezat untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi untuk menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.