Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyediakan Sardin masak lemak cili api bersama betik muda yang mana Anti Gagal Untuk Famliy di Rumah

Sardin masak lemak cili api bersama betik muda.

Sedang mencari idea resipi sardin masak lemak cili api bersama betik muda khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun sardin masak lemak cili api bersama betik muda yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari sardin masak lemak cili api bersama betik muda, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau mahu sediakan sardin masak lemak cili api bersama betik muda sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal dalam mengolah sardin masak lemak cili api bersama betik muda siap dibuat. Anda boleh sediakan Sardin masak lemak cili api bersama betik muda memakai 18 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam membuat Sardin masak lemak cili api bersama betik muda:

  1. Menyediakan 1/2 biji betik muda dicelur sehingga lembut.
  2. Siapkan 1 tin besar ikan sardin.
  3. Gunakan Bahan kisar.
  4. Siapkan 3 biji bawang merah.
  5. Siapkan 1 ulas bawang putih.
  6. Ambil 2 hiris halia.
  7. Gunakan 1 sudu teh serbuk kunyit.
  8. Gunakan 4 biji cili hijau.
  9. Siapkan Sedikit air.
  10. Ambil Bahan lain.
  11. Menyediakan 1 batang serai dititik.
  12. Menyediakan 1 cawan air.
  13. Menyediakan 1/2 cawan santan.
  14. Gunakan I keping asam keping.
  15. Gunakan 1/2 sudu teh gula.
  16. Siapkan 2 sudu teh garam.
  17. Ambil 1 sudu teh cukuprasa.
  18. Gunakan 1 biji tomato dibelah 4.

Langkah-langkah sediakan Sardin masak lemak cili api bersama betik muda:

  1. Celurkan dahulu betik sampai agak lembut. Buangkan air rebusan betik tadi. Kisarkan bahanĀ² tadi sehingga halus..
  2. Seterusnya masukkan bahan kisar tadi bersama betik dan serai didihkan sebentar..
  3. Asingkan sos dan ikan sardin dahulu sementara bahan tadi mendidih..
  4. Bila dan mendidih masukkan asam keping dan santan juga air sedikit. Masukkan semua perasa semua dah ok bolehlah masukkan ikan sardin dan dalam 2 sudu besar sos ikan sardin dan tomato sebiji. Biarkan mendidih lagi dah rasa ok bolehlah dipadamkan api. Siap.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Sardin masak lemak cili api bersama betik muda yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu sedap untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.