Resipi Lezat

Idea Resipi Membuat Petit Puff Fruits Pastry yang mana Sangat lazat Untuk Keluarga di Rumah

Petit Puff Fruits Pastry.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi petit puff fruits pastry khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun petit puff fruits pastry yang sedap betul punya wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari petit puff fruits pastry, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Kalau mau sediakan petit puff fruits pastry sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza petit puff fruits pastry rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh sediakan Petit Puff Fruits Pastry memakai 7 bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Petit Puff Fruits Pastry:

  1. Menyediakan Petit Puff Fruits Pastry -.
  2. Gunakan 4 keping Kulit pastry (saya guna jenama Kawanku – sekeping dipotong 4 bahagian.
  3. Ambil Buah Strawberry (secukupnya).
  4. Siapkan Buah blueberry (secukupnya).
  5. Gunakan 6 sb Fresh cream (dipukul kembang sehingga bertanduk).
  6. Gunakan 1 biji kuning telur.
  7. Siapkan 1 sb susu Segar.

Langkah-langkah membuat Petit Puff Fruits Pastry:

  1. Pukul kuning telur bersama susu cair, kemudian ketepikan.
  2. Susunkan kulit puff diatas tray pembakar, Lorekkan 4 segi dikeliling Kulit puff, kemudian sapukan pukulan telur tadi dikulit puff sehingga rata.
  3. Bakar KKulit puff selama 15-20 minit menggunakan api atas bawah 180c.
  4. Sementara tunggu kulit puff masak pukul fresh cream sehingga kembang dan bertanduk kemudian ketepikan.
  5. Apabila kulit puff dah masak keluarkan dan tekan kulit puff bahagian tengah perlahan-lahan agar kulit tengah puff masuk kedalam.
  6. Paipkan fresh cream diatasnya, kemudian susunkan buah-buahhan diatasnya * Sedia untuk dihidang.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Petit Puff Fruits Pastry yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.