Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan Udang Celup Tepung (versi kembang) yang mana Lezat Untuk Keluarga di Rumah

Udang Celup Tepung (versi kembang).

Sedang mencari idea resipi udang celup tepung (versi kembang) khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun udang celup tepung (versi kembang) yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari udang celup tepung (versi kembang), pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan udang celup tepung (versi kembang) sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan udang celup tepung (versi kembang) rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh sediakan Udang Celup Tepung (versi kembang) memakai 13 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam membuat Udang Celup Tepung (versi kembang):

  1. Siapkan 1 kg udang saiz sederhana.
  2. Siapkan 1/2 cawan tepung goreng serbaguna/tempura.
  3. Siapkan 1 + 1/2 cawan self-raising flour.
  4. Menyediakan (@1 + 1/2 cawan tepung gandum + 3 sb tepung jagung).
  5. Siapkan 2 sb tepung beras.
  6. Menyediakan 1 sb serbuk [email protected] ganti dgn cili blend 1/2 besar.
  7. Siapkan 1 st serbuk lada putih/lada hitam.
  8. Gunakan 2 st garam.
  9. Menyediakan 2 st gula.
  10. Gunakan 1 st soda bikarbonat.
  11. Ambil 1 st soda penaik.
  12. Gunakan 1 biji telur.
  13. Gunakan 1 cwn air @ secukupnya.

Langkah-langkah sediakan Udang Celup Tepung (versi kembang):

  1. Bersihkan udang, buang kepala dan kulit kecuali ekor. * Satukan dan gaul semua bahan kecuali udang..
  2. Lapkan udang. Celup dalam bancuhan tepung. (Saya tak celup sekor2..masuk belaka. Sebab nak cepat).
  3. Goreng udang dengan minyak yang banyak. Goreng udang sedikit2 sekali goreng. Toskan minyak. (Patutnya pegang ekor udang, celup kecuali ekor tu..then goreng..baru lawo nampak ekor dia..).
  4. Makan bersama sos cili thai atau pencicah yang sesuai..

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah sediakan udang celup tepung (versi kembang) boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.