Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan Daging Masak Kandar yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Daging Masak Kandar.

Sedang mencari idea resipi daging masak kandar khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun daging masak kandar yang sedap semestinya punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari daging masak kandar, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya mahu sediakan daging masak kandar yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat daging masak kandar siap dibuat. Anda boleh sediakan Daging Masak Kandar menggunakan 19 bahan dan 3 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke membuat Daging Masak Kandar:

  1. Siapkan 1/2 kilo daging (direbus).
  2. Gunakan Bahan Kisar.
  3. Gunakan 1 batang kulit kayu manis.
  4. Siapkan 2 biji buah pelaga.
  5. Gunakan 1 bunga cengkih.
  6. Gunakan 1 kuntum bunga lawang.
  7. Gunakan 1 sudu jintan manis.
  8. Gunakan 2 biji bawang besar.
  9. Ambil 2 inci halia.
  10. Menyediakan 5-6 ulas bawang putih.
  11. Ambil 1-2 senduk kecil cili kering blend.
  12. Ambil Bahan Perasa/Lain-Lain.
  13. Ambil 2 sudu kerisik.
  14. Siapkan 4 tangkai daun kari.
  15. Menyediakan 1 ketul kiub ayam.
  16. Siapkan 2 sudu besar gula.
  17. Ambil 1 sudu kecil garam.
  18. Siapkan 3 sudu besar kicap pekat.
  19. Gunakan 2-3 sudu besar sos tomato.

Langkah-langkah sediakan Daging Masak Kandar:

  1. Panaskan kuali dan masukkan bahan yang telah dikisar. Masukkan juga daun kari dan tumis sehingga garing dan pecah minyak. Kemudian masukkan daging, sedikit air dan gaul rata. Biarkan sekejap..
  2. Masukkan kicap, sos tomato, kiub ayam, kerisik, gula dan sedikit garam. Kemudian gaul rata dan biarkan masak sehingga sedikit kering..
  3. Akhir sekali boleh masukkan juga bawang besar yang telah dihiris bulat. Yang ni terpulang. Tak nak pun tak apa. Dah siap! Boleh dihidang dan makan dengan nasi panas-panas.

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Daging Masak Kandar yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu sedap untuk keluarga/kawan atau menjadi idea untuk menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.