Resipi Lezat

Idea Resipi Menyiapkan Laksa Sarawak yang mana Lezat Untuk Keluarga di Rumah

Laksa Sarawak.

Sedang mencari idea resipi laksa sarawak khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun laksa sarawak yang sedap semestinya punya wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari laksa sarawak, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan laksa sarawak sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan laksa sarawak rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Laksa Sarawak menggunakan 11 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Laksa Sarawak:

  1. Ambil perencah laksa sarawak.
  2. Gunakan 1 bungkus bihun.
  3. Gunakan 3 biji tauhu.
  4. Gunakan isi ayam.
  5. Ambil 2 biji telur.
  6. Gunakan taugeh.
  7. Siapkan cili merah.
  8. Siapkan limau nipis.
  9. Ambil belacan.
  10. Siapkan 5 biji cili padi.
  11. Menyediakan kicap.

Langkah-langkah sediakan Laksa Sarawak:

  1. Masakan perencah laksa sarawak dan rebuskan ayam (ayam carik).
  2. Goreng tauhu, telur (buat mcm telur dadar kosong) dan potong hiris cili merah serta buah limau.
  3. Tumbuk cili padi, bawang putih, bawang merah dan belacan, tambah sedikit kicap manis (kalau nak perah limau boleh jugak).
  4. Celur taugeh dan bihun dengan air panas.
  5. Setelah kuah laksa mendidih, angkat dan siap untuk dimakan.

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan laksa sarawak boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.