Resipi Lezat

Resipi Sayur Bujang

Sayur Bujang.

Awak mencari idea resipi sayur bujang khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun sayur bujang yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari sayur bujang, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan sayur bujang yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal dalam mengolah sayur bujang siap dibuat. Anda dapat membuat Sayur Bujang menggunakan 8 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam menyediakan Sayur Bujang:

  1. Siapkan 2 btg sayur pak choy.
  2. Siapkan 1 biji bwg merah hiris.
  3. Ambil 1 ulas bwg putih cincang.
  4. Ambil 1 sdb sos tiram.
  5. Gunakan 1 sdk secukup rasa.
  6. Ambil Secubit garam.
  7. Menyediakan Sedikit air.
  8. Menyediakan Sedikit kerang (optional).

Jalan sediakan Sayur Bujang:

  1. Siang sayur basuh dan toskan.
  2. Tumis bwg bwg putih, bwg merah hingga naik bau..
  3. Masukkan sayur, secukup rasa dan sedikit air serta sos tiram..
  4. Kacau rata dan bila dah terasa garam nya boleh lah tutup api dan hidangkan..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Sayur Bujang yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.