Resipi Lezat

Idea Resipi Menyiapkan Roti Canai Rose yang mana Sempurna Untuk Famliy di Rumah

Roti Canai Rose.

Awak mencari idea resipi roti canai rose khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun roti canai rose yang sedap semestinya punya wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari roti canai rose, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan roti canai rose yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan roti canai rose rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Roti Canai Rose menggunakan 4 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke membuat Roti Canai Rose:

  1. Siapkan 450 gm tepong gandum.
  2. Ambil 270 ml air suam.
  3. Siapkan 1 biji kuning telor.
  4. Siapkan 1 sudu teh garam.

Jalan membuat Roti Canai Rose:

  1. Bancuh tepong gandum, garam, telor & air suam. Uli hingga menjadi doh lembut.
  2. Potong doh kecil2. Gentel memanjang. Sapu doh dengan minyak. Biarkan 30 minit..
  3. Canai/gelek doh memanjang. Kemudian sapu minyak, tabur sedikit tepong..
  4. Lipat doh. Potong halus (akk guna scraper). Kemudian buka dan tarik doh memanjang..
  5. Putar ke 2 hujung doh tadi.Kemudian tangkup ke 2 gulungan yg diputar..
  6. Gelek doh. Boleh lah di bakar atas kuali ceper/ kuali biasa. Letak sedikit minyak sapi. Balik2kn hingga sedikit kekuningan. Siap..

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan roti canai rose boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.