Resipi Lezat

Idea Resipi Menyediakan Daging Masak Lada Hitam yang mana Anti Gagal Untuk Famliy di Rumah

Daging Masak Lada Hitam.

Awak mencari idea resipi daging masak lada hitam khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun daging masak lada hitam yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari daging masak lada hitam, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau hendak sediakan daging masak lada hitam yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan daging masak lada hitam rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat sediakan Daging Masak Lada Hitam menggunakan 15 bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Daging Masak Lada Hitam:

  1. Gunakan Bahan A.
  2. Siapkan 250 g daging.
  3. Menyediakan 1 biji buah kurma.
  4. Ambil 650 ml air kosong.
  5. Siapkan Bahan B.
  6. Siapkan 3 biji bawang kecil (dikisar).
  7. Menyediakan 1 biji bawang besar (dihiris separuh selebih dikisar).
  8. Ambil 1 sudu besar lada hitam (ditumbuk).
  9. Ambil 1 sudu kecil serbuk jintan manis.
  10. Siapkan 1 sudu kecil serbuk jintan putih.
  11. Menyediakan C Bahan.
  12. Menyediakan 1 biji ubi kentang (dihiris).
  13. Ambil 1 batang kayu manis.
  14. Ambil Garam secukup rasa.
  15. Ambil 1 sudu besar sos lada hitam.

Langkah-langkah sediakan Daging Masak Lada Hitam:

  1. Rebus bahan A dengan 650 ml air kosong sehingga daging jadi lembut dalam 20-30 minit saya guna periuk casablanca memang cepat lembut daging. Air rebusan jangan di buang. Buah kurma boleh buang setelah selesai merebus. Nota : fungsi buah kurma untuk melembutkan daging..
  2. Satukan kesemua bahan B kecuali bawang besar yang dihiris..
  3. Mula dengan tumis bahan B dan masukkan kayu manis goreng sehingga naik bau. Seterusnya sos lada hitam dan juga bawang besar yang dihiris. Kemudian masukkan ubi kentang dan daging yang telah rebus tadi goreng seketika..
  4. Akhir sekali masukkan air rebusan daging dan garam secukup rasa masak sehingga ubi kentang menjadi lembut. Jika kuah menjadi pekat tambahkan air sedikit. Siap! Selamat menjamu selera😋.

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Daging Masak Lada Hitam yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu enak untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.