Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyiapkan PELBAGAI MASAKAN MEE : Mihun goreng tomyam yang mana Sangat Sedap Untuk Famliy di Rumah

PELBAGAI MASAKAN MEE : Mihun goreng tomyam.

Sedang mencari inspirasi resipi pelbagai masakan mee : mihun goreng tomyam khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun pelbagai masakan mee : mihun goreng tomyam yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari pelbagai masakan mee : mihun goreng tomyam, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan pelbagai masakan mee : mihun goreng tomyam sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan pelbagai masakan mee : mihun goreng tomyam rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh membuat PELBAGAI MASAKAN MEE : Mihun goreng tomyam memakai 11 jenis bahan dan 8 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan PELBAGAI MASAKAN MEE : Mihun goreng tomyam:

  1. Siapkan 1 bungkus Mihun (yang telah di celur separuh lembut).
  2. Siapkan 2 ketul dada ayam (di potong dadu).
  3. Gunakan 1 biji bawang besar.
  4. Gunakan 3 ulas bawang putih.
  5. Ambil 2 inci halia.
  6. Siapkan 1 batang serai.
  7. Siapkan 2 sudu makan pes tomyam.
  8. Menyediakan 1 batang lobak merah (y telah di hiris halus).
  9. Gunakan 1 mangkuk kobis (di hiris halus).
  10. Ambil 2 sudu makan sos ikan.
  11. Ambil Cili padi (nk lebih pedas boleh lebihkan cili).

Langkah-langkah sediakan PELBAGAI MASAKAN MEE : Mihun goreng tomyam:

  1. Sediakan semua bahan. Kisar kasar semua bahan seperti bawang besar, bawang putih, halia, serai dan cili padi..
  2. Panaskan minyak dan tumis bahan kisar hingga naik bau..
  3. Kemudian masukkan pes tomyam dan kacau sehingga pecah minyak..
  4. Setelah itu masukkan dada ayam dan kacau sebati..
  5. Masukkan pula sos ikan dan kacau,sebati hingga isi ayam masak. Sekiranya terlalu pekat masukkan sedikit air..
  6. Perasakan dengan garam, gula dan serbuk perasa.. sesuaikan rasa. Setelah rasa dah ok masukkan lobak dan kacau sebati..
  7. Akhir sekali masukkan mihun dan kobis..kacau,sehingga sebati dan sayur masak. Boleh tambah sedikit air sekira nya agak kering ini bertujuan untuk melembutkan mihun..
  8. Setelah siap boleh la dihidang bersama cili potong.. SELAMAT MENCUBA🤣.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses PELBAGAI MASAKAN MEE : Mihun goreng tomyam yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu sedap untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.