Resipi Lezat

Idea Resipi Membuat Udang goreng butter salted egg yang mana Sangat lazat Untuk Famliy di Rumah

Udang goreng butter salted egg. Resepi udang goreng butter yang dihidangkan dengan sarang telur ni memang sedap. Rasanya pedas dan sedikit manis dan ada juga sedikit rasa rempah kari. Walaupun, kami order Sotong Goreng Butter dan Telur Masin tapi rasanya adalah sama sahaja dari segi keenakannya.

Jangan lupa masukkan Resep Udang Goreng Garlic Salted Egg yang enak ini ke dalam list Resep Menu Imlek ya. Resepi udang goreng butter yang dihidangkan dengan sarang telur ni memang sedap. Rasanya pedas dan sedikit manis dan ada juga sedikit rasa Saya sediakan cara yang lengkap untuk membuat udang goreng butter bersama sarang telurnya sekali.

Awak mencari idea resipi udang goreng butter salted egg khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun udang goreng butter salted egg yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari udang goreng butter salted egg, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau mahu sediakan udang goreng butter salted egg yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Resepi udang goreng butter yang dihidangkan dengan sarang telur ni memang sedap. Rasanya pedas dan sedikit manis dan ada juga sedikit rasa rempah kari. Walaupun, kami order Sotong Goreng Butter dan Telur Masin tapi rasanya adalah sama sahaja dari segi keenakannya.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan udang goreng butter salted egg rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh sediakan Udang goreng butter salted egg menggunakan 8 bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke membuat Udang goreng butter salted egg:

  1. Menyediakan Udang.
  2. Menyediakan Butter (2 sudu).
  3. Gunakan Daun kari.
  4. Ambil Cili (di cincang).
  5. Ambil Bawang putih (cincang halus).
  6. Ambil Telur masin (di rebus & di hancurkan).
  7. Menyediakan Serbuk perasa.
  8. Gunakan Susu cair.

Jangan lupa baca tipsnya sekali kat bawah ni. Yuk coba resep enak dan mudah, Udang Goreng Salted Egg NESTUM! Goreng udang hingga matang berwarna kecoklatan. Siapkan wajan, masukkan margarin dan bawang putih, aduk hingga harum.

Jalan sediakan Udang goreng butter salted egg:

  1. Panaskan minyak,goreng udang,angkt dan toskan.
  2. Masukan butter,bwg putih dan cili padi,tumis hingga naik baunya..
  3. Masukan susu cair,biar agar pekat sedikit.gaulkan dengan telur masin..
  4. Masukan udang gaul hingga naik baunya,api di perlahan kan, masukkan serbuk perasa.biar hingga udang betul2 masak..tutup api..sedia untuk dihidangkan…

VIVA – Salted egg tengah menjadi makanan yang banyak diburu. Selain karena rasanya yang gurih, makanan ini juga memiliki kreasi tak terbatas, dan Dari daging ayam, mi goreng, udang, dan banyak lagi lainnya. Berasal dari Singapura, makanan ini bisa dibilang cukup mudah ditemukan di Indonesia. Udang goreng mentega (butter prawn) adalah masakan yang menyerlahkan keenakan dan kemanisan udang. Jangan goreng terlalu lama sangat nanti udang tu mengecut lak, tak cantik dan agak keras masa makan.

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah sediakan udang goreng butter salted egg boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.