Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyediakan Sup Cendawan Tauhu Telur yang mana Lezat Untuk Famliy di Rumah

Sup Cendawan Tauhu Telur.

Awak mencari idea resipi sup cendawan tauhu telur khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun sup cendawan tauhu telur yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari sup cendawan tauhu telur, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan sup cendawan tauhu telur sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan sup cendawan tauhu telur rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh sediakan Sup Cendawan Tauhu Telur memakai 10 jenis bahan dan 2 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan Sup Cendawan Tauhu Telur:

  1. Menyediakan 2 pek tauhu telur (dipotong kecil).
  2. Menyediakan 1 batang lobak (disagat memanjang).
  3. Gunakan 2 pek cendawan enok (dibuang akar).
  4. Ambil 6 biji cendawan setake (dibahagi 4).
  5. Gunakan 600 ml air.
  6. Gunakan 1 sudu besar garam (ikut kemasinan masing-masing).
  7. Siapkan 1/2 sudu besar secukup rasa.
  8. Ambil 1 sudu besar tepung jagung (dibancuh dengan sedikit air).
  9. Siapkan 2 biji bawang putih (dilenyek dan dihiris halus).
  10. Ambil 1 biji bawang merah (dihiris halus).

Langkah-langkah membuat Sup Cendawan Tauhu Telur:

  1. Sediakan bahan, kemudian goreng tauhu telur sehingga kekuningan hingga habis. Kemudian ambil sedikit minyak gorengan tadi (supaya kurang membazir minyak) dan panaskan ke dalam kuali. Mulakan dengan menggoreng bawang hingga keperangan, kemudian masukkan cendawan setake dan juga lobak, goreng hingga sedikit empuk..
  2. Selepas itu, masukkan air, garam dan juga secukup rasa. Apabila sudah kelihatan mendidih, masukkan cendawan enoki dan kacau sedikit-sediki hingga kelihatan masak. Setelah masak, terus masukkan tepung jagung dan gaul sehingga kuah kelihatan pekat dan seterusnya masukkan tauhu telur tadi. Gaul sebentar kemudian sup siap untuk dihidang..

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan sup cendawan tauhu telur boleh awak buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.