Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Membuat Laksa Utara My Style yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Laksa Utara My Style.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi laksa utara my style khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun laksa utara my style yang sedap semestinya memiliki wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari laksa utara my style, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan laksa utara my style yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan laksa utara my style rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh membuat Laksa Utara My Style memakai 18 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan Laksa Utara My Style:

  1. Gunakan Laksa.
  2. Siapkan 1 bungkus laksa.
  3. Gunakan Kuah Laksa (A).
  4. Menyediakan 1/2 kg Ikan kembung/selayang.
  5. Menyediakan Kuah Laksa (Bahan B dikisar).
  6. Gunakan 10-15 tangkai cili kering.
  7. Ambil 2 biji bawang besar.
  8. Siapkan Belacan (optional).
  9. Menyediakan Seikat daun kesom.
  10. Siapkan 1-2 batang bunga kantan.
  11. Menyediakan Asam keping secukupnya.
  12. Siapkan Bahan hiasan.
  13. Siapkan Telur rebus.
  14. Siapkan Daun selom (dihiris halus).
  15. Gunakan Bawang besar (dihiris).
  16. Ambil Timun (hiris panjang).
  17. Gunakan Cili padi (hiris halus).
  18. Gunakan Limau nipis.

Jalan sediakan Laksa Utara My Style:

  1. Rebus ikan bersama asam keping sampai masak..
  2. Asingkan isi dengan tulang. Blend isi ikan guna air rebusan tadi. Kemudian blend pula tulang, tapis dan masukkan kedalam isi ikan tadi (kalau guna noxxa terus ja blend tak payah asingkan.).
  3. Masukkan ke dalam periuk. Masukkan juga bahan kisar, air, bunga kanta, daum selom dan asam keping. Masak diatas api..
  4. Biar sampai mendidih. Masukkan garam secukup rasa. Reneh dengan api perlahan sekejap..
  5. Sementara tu boleh rebus laksa. Tos dan sejukkan (rendam terlebih dahulu laksa sebelum rebus. Kalau guna noxxa tak oayah rendam. Hp ja 5-7 minit).
  6. Hidang laksa bersama bahan-bahan hiasan yang lain..

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah membuat laksa utara my style boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.