Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Membuat Sup ayam mamak yang mana Sangat Sedap Untuk Famliy di Rumah

Sup ayam mamak.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi sup ayam mamak khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun sup ayam mamak yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari sup ayam mamak, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau mau sediakan sup ayam mamak yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan sup ayam mamak rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Sup ayam mamak memakai 20 bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Sup ayam mamak:

  1. Menyediakan Blender.
  2. Menyediakan Bawang kecil 5biji.
  3. Menyediakan 4 ulas Bawang putih.
  4. Ambil Halia 2inci.
  5. Menyediakan Rempah kurma 2sudu kecil.
  6. Siapkan Rempah sup 2 sudu besar.
  7. Ambil Kunyit ½ sudu kecil.
  8. Menyediakan Air secukup nya.
  9. Siapkan Bahan2 untuk di potong.
  10. Gunakan Ayam 5ketul belah 2.
  11. Siapkan Tomato sebiji.
  12. Ambil Kentang 4biji.
  13. Siapkan Carot separuh.
  14. Menyediakan 1 Fish cake.
  15. Gunakan 500 ml air.
  16. Menyediakan Sup bunjut tulang.
  17. Ambil 1 Kiub pati ayam.
  18. Menyediakan Bahan hiasan.
  19. Menyediakan Daun bawang.
  20. Siapkan Daun sup.

Jalan membuat Sup ayam mamak:

  1. Bahan yang diperlukan.. Blender bahan² bawang putih, bawang, rempah sup, rempah kurma, halia.. Potong kentang, carot, tomato fish cake dan daun sup daun bawang ketepi kan.
  2. Tumis bahan 4sekawan yg dalam sup bunjut tulang.. Selepas itu masuk minyak tumis bahan blender sampai naik minyak…
  3. Masuk kan ayam yang sudah di bersih kan.. Dan semangkuk air dari lebih blender tadi…
  4. Masuk kan kentang, carot, sup bunjut, air 500ml.. Kalau kurang air tambah lagi.. Sudah mendidih tambah kiub ayam dan garam sedikit…
  5. Biar kan mendidih sampai keluar minyak. Kalau mau pekat tambah sedikit bancuhan air tepung gandum.. Saya tak letak…

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Sup ayam mamak yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi idea dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.