Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan Spageti itik salai lemak cili api yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Spageti itik salai lemak cili api.

Sedang mencari idea resipi spageti itik salai lemak cili api khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun spageti itik salai lemak cili api yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari spageti itik salai lemak cili api, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan spageti itik salai lemak cili api yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan spageti itik salai lemak cili api rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Spageti itik salai lemak cili api memakai 15 bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke membuat Spageti itik salai lemak cili api:

  1. Gunakan 1 paket spageti.
  2. Menyediakan 3 sudu minyak untuk menumis.
  3. Ambil 1/2 ekor itik yang sudah disalai.
  4. Ambil 1/2 biji bawang besar.
  5. Menyediakan 2 biji bawang merah.
  6. Gunakan 3 ulas bawang putih.
  7. Siapkan 7 biji cili padi (lebihkan jika suka).
  8. Ambil 1 batang cili merah (besar).
  9. Siapkan 2 kotak santan.
  10. Ambil 3 cawan air (lebihkan jika suka cair).
  11. Siapkan 1/2 sudu serbuk kunyit.
  12. Menyediakan 1 batang serai dititik.
  13. Menyediakan Secubit garam.
  14. Siapkan 3 keping nenas yang siap dibakar dan dipotong dadu.
  15. Siapkan 1 .

Langkah-langkah membuat Spageti itik salai lemak cili api:

  1. Rebus spageti hingga lembut dan toskan.
  2. Kisar bawang besar, bawang merah, bawang putih, cili padi, cili merah besar, serbuk kunyit dengan sedikit air..
  3. Tumis bahan kisar hingga naik bau. Masukkan air, daging salai, santan, serai. Didihkan sambil dikacau. Akhir sekali masukkan nenas yang sudah dibakar..
  4. Perasakan dengan garam secukupnya. Siap untuk dihidang..
  5. Makan bersama spageti yang siap direbus tadi. Selamat mencuba..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Spageti itik salai lemak cili api yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu menarik untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.