Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan šŸ„©Daging Masak Berempah yang mana Anti Gagal Untuk Famliy di Rumah

šŸ„©Daging Masak Berempah.

Sekali lagi mencari idea resipi šŸ„©daging masak berempah khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun šŸ„©daging masak berempah yang sedap semestinya punya wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari šŸ„©daging masak berempah, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau mau sediakan šŸ„©daging masak berempah yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi melayan khas.

Di bawah ini ada sesetengah cara mudah dan praktikal yang boleh digunakan untuk memproses šŸ„©daging masak berempah siap dibuat. Anda boleh sediakan šŸ„©Daging Masak Berempah menggunakan 21 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam menyediakan šŸ„©Daging Masak Berempah:

  1. Siapkan Bahan A.
  2. Ambil 500 g Daging.
  3. Ambil 1 paket rempah kari cap orang terbang(cap lain pun boleh).
  4. Ambil 2 batang serai (dititik).
  5. Menyediakan 3 tangkai daun kari.
  6. Ambil 4 sekawan-bunga cengkih,buah pelaga,kulit kayu manis,bunga lawang.
  7. Gunakan 3 sb kicap manis.
  8. Siapkan 1 sk asam jawa.
  9. Menyediakan 3 sb minyak masak.
  10. Siapkan gula secukup rasa.
  11. Ambil garam secukup rasa.
  12. Ambil Bahan B(kisar).
  13. Gunakan 2 biji bawang putih.
  14. Menyediakan 1 biji bawang merah besar.
  15. Gunakan 1 inci halia.
  16. Siapkan sedikit air.
  17. Menyediakan Bahan C.
  18. Siapkan 1 biji tomato (potong4).
  19. Siapkan 3 biji cili padi hijau(potong2).
  20. Siapkan 1 biji cili merah(hiris nipis).
  21. Gunakan 1/2 biji bawang holland (hiris nipis).

Jalan sediakan šŸ„©Daging Masak Berempah:

  1. Sediakan bahan,potong daging saiz sedikit besar.
  2. Kisarkan bahan B.
  3. Masukkan daging ke dalam periuk,kemudian tuangkan bahan kisar,rempah kari,daun kari,serai,4sekawan,minyak masak,masak sehingga daging empuk(tambah air jika perlu).
  4. Kacau sebati biarkan daging empuk,kemudian masukkan kicap,asam jawa,garam gula secukup rasa masak sehingga mendidih.
  5. Kemudian masukkan bahan C,masak sehingga sedikit kering,siap untuk dihidang.
  6. .

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah membuat šŸ„©daging masak berempah boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.