Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Membuat Chocolate Mousse (Senang & Sedap) yang mana Menggugah Selera Untuk Keluarga di Rumah

Chocolate Mousse (Senang & Sedap).

Sedang mencari inspirasi resipi chocolate mousse (senang & sedap) khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun chocolate mousse (senang & sedap) yang sedap betul punya wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari chocolate mousse (senang & sedap), mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan chocolate mousse (senang & sedap) yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan chocolate mousse (senang & sedap) rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Chocolate Mousse (Senang & Sedap) memakai 9 jenis bahan dan 13 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Chocolate Mousse (Senang & Sedap):

  1. Ambil 100 g milk choc (hiris halus).
  2. Ambil kalau guna dark choc /coklat masakan guna geletin 8g).
  3. Menyediakan 15 g geletin (halal).
  4. Menyediakan 40 ml air.
  5. Gunakan 250 ml susu full cream.
  6. Menyediakan 200 ml uht dairy whipping cream.
  7. Gunakan 15 g serbuk koko.
  8. Gunakan 30 g gula pasir.
  9. Siapkan 50 g susu pekat manis.

Jalan sediakan Chocolate Mousse (Senang & Sedap):

  1. Sebatikan geletin dengan air. Ketepikan..
  2. Sebatikan serbuk koko dengan 2 sudu besar air suam. Ketepikan..
  3. Rendamkan geletin tadi kedalam air panas sambil dikacau hingga kesemuanya cair..
  4. Tuangkan susu kedalam kuali. Dan panaskan. Tuangkan uht dairy whipping cream kedalam kuali, dan panaskan bersama susu tadi..
  5. Masukkan gula dan juga susu pekat manis. Kacau hingga sebati dan gula larut..
  6. Masukkan serbuk koko yang telah dibancuh bersama air suam tadi. kacau hingga sebati..
  7. Bila dah sebati masukkan milk coklat. kacau hingga coklat cair semuanya. Teruskan kacau tapi jangan sampai mendidih. Bila nampak ada buih- buih kecil timbul terus tutup api dapur..
  8. Masukkan geletin yang telah dicairkan tadi. Kacau-kacau hingga sebati. Kemudian tapis kedalam mangkuk..
  9. Ambil bekas berisi ais dan letakkan adunan tadi diatasnya. Gaul hingga adunan sejuk dan pekat..
  10. Tuangkan adunan kedalam acuan. Ratakan adunan. Masukkan kedalam peti sejuk dan biarkan selama semalaman..
  11. Keluarkan dari acuan dan taburkan dengan serbuk koko diatasnya. Dan boleh la dipotong. (Ingin potongan yang cantik, panaskan pisau sekejap dan potong).
  12. Siap untuk dinikmati..
  13. .

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Chocolate Mousse (Senang & Sedap) yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu enak untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi untuk perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.