Resipi Utama

Resipi Sayur Campur Tumis Suhun Sederhana

Sayur Campur Tumis Suhun.

Awak mencari idea resipi sayur campur tumis suhun khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun sayur campur tumis suhun yang sedap betul mempunyai wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari sayur campur tumis suhun, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan sayur campur tumis suhun sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat khas.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat sayur campur tumis suhun siap dibuat. Anda boleh sediakan Sayur Campur Tumis Suhun menggunakan 9 bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan Sayur Campur Tumis Suhun:

  1. Ambil 2 ikat sawi batang putih.
  2. Gunakan 3/4 @ suku biji kobis cina.
  3. Gunakan Sedikit suhun (30 urat) – di rendam di dlm air 5 minit.
  4. Menyediakan 3 biji bawang merah -di hiris.
  5. Siapkan 2 ulas bawang putih -di hiris.
  6. Menyediakan 1/2 biji cili merah besar -di hiris.
  7. Gunakan 1 1/2 kiub ikan bilis.
  8. Menyediakan 1 cawan air.
  9. Siapkan 1 sudu teh serbuk lada hitam.

Langkah-langkah membuat Sayur Campur Tumis Suhun:

  1. Potong sawi & kobis serta batang2nya.
  2. Tumis bawang merah & bawang putih hingga layu. Kemudian, masukkan kiub ikan bilis.
  3. Campur air & serbuk lada hitam. Biarkan mendidih.
  4. Masukkan sawi, batang sawi, kobis & cili merah. Kacau hingga sayur2 sedikit layu.
  5. Masukkan suhun. Kacau rata & tutup api.

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan sayur campur tumis suhun boleh awak buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.