Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyiapkan Kari Ikan Tenggiri versi rempah utagha yang mana Menggugah Selera Untuk Famliy di Rumah

Kari Ikan Tenggiri versi rempah utagha.

Sedang mencari idea resipi kari ikan tenggiri versi rempah utagha khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun kari ikan tenggiri versi rempah utagha yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari kari ikan tenggiri versi rempah utagha, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Kalau mahu sediakan kari ikan tenggiri versi rempah utagha sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, buat kari ikan tenggiri versi rempah utagha rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat sediakan Kari Ikan Tenggiri versi rempah utagha menggunakan 8 bahan dan 2 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan Kari Ikan Tenggiri versi rempah utagha:

  1. Siapkan 2 ketul ikan tenggiri yang dihiris.
  2. Ambil 4 sudu besar rempah kari ikan utara.
  3. Siapkan 3 ulas bawang kecil, 3 ulas bawang putih dan 2 inci halia dihiris halus.
  4. Menyediakan Semangkuk air asam jawa.
  5. Siapkan Santan, 1 biji kelapa.
  6. Menyediakan 10 biji bendi.
  7. Siapkan 2 biji tomato.
  8. Menyediakan Garam, Serbuk secukup rasa.

Langkah-langkah sediakan Kari Ikan Tenggiri versi rempah utagha:

  1. Tumiskan dahulu bawang dan halia, dah naik bau masukkan rempah kari, tumis sehingga pecah minyak..
  2. Kemudian masukkan air asam jawa semangkuk. Masukkan sekali ikan tenggiri tersebut. Seterusnya masukkan santan. Masukkan garam dan secukup rasa. Dah masak kesemuanya baru lah dimasukkan bendi dan tomato. Tutup api apabila kita masukkan bendi dan tomato supaya tidak terlebih masak. Siap untuk dihidangkan..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Kari Ikan Tenggiri versi rempah utagha yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu menarik untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.