Resipi Lezat

Idea Resipi Membuat Bihun Goreng Simple yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Bihun Goreng Simple.

Awak mencari inspirasi resipi bihun goreng simple khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun bihun goreng simple yang sedap semestinya mempunyai wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari bihun goreng simple, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mau sediakan bihun goreng simple yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal dalam mengolah bihun goreng simple siap dibuat. Anda dapat membuat Bihun Goreng Simple memakai 10 jenis bahan dan 8 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke membuat Bihun Goreng Simple:

  1. Gunakan Bihun brown rice direndam dalam air.
  2. Gunakan Bawang merah dihiris.
  3. Ambil Cili giling.
  4. Gunakan Sawi dicuci bersih dan dipotong kecil.
  5. Siapkan Tauhu dihiris.
  6. Siapkan Taugeh.
  7. Menyediakan Telur.
  8. Ambil Kicap manis.
  9. Ambil Sos tiram.
  10. Gunakan Air.

Langkah-langkah membuat Bihun Goreng Simple:

  1. Rendam bihun. Bihun brown rice yang saya guna ni rendam sekejap je. Sambil sediakan bahan2 lain.
  2. Panaskan minyak dalam kuali. Tumis bawang yang telah dihiris..
  3. Masukkan cili giling. Saya letak sesudu je. Anak saya tak tahan pedas..
  4. Bila cili dah masak pecahkan telur dan kacau2..
  5. Boleh masukkan sayur sayuran..
  6. Masukkan kicap dan sos tiram serta air.
  7. Kemudian boleh lah masukkan bihun yang telah direndam tadi. Kalau bihun masih keras boleh tambah air sikit2..
  8. Gaul hingga sebati semuanya boleh lah tutup api dan hidang..

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah membuat bihun goreng simple boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.