Home Made

Resipi Salted egg prawn Sangat Mudah Dibuat

Salted egg prawn.

Awak mencari idea resipi salted egg prawn khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun salted egg prawn yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari salted egg prawn, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan salted egg prawn yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, buat salted egg prawn rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Salted egg prawn memakai 8 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Salted egg prawn:

  1. Ambil 1/2 kilo udang.
  2. Ambil 2 sudu besar butter/marjerin.
  3. Ambil 2 sudu besar serbuk salted egg.
  4. Ambil 3 tangkai daun kari.
  5. Menyediakan 4 biji cili padi dibelah 2.
  6. Ambil Bahan lain :.
  7. Gunakan Semangkuk minyak.
  8. Gunakan 4 sudu besar tepung goreng serbaguna.

Jalan membuat Salted egg prawn:

  1. Gaulkan serbuk goreng serbaguna pada keseluruhan udang. Saya menggunakan serbuk goreng bistari. Panaskan minyak dan goreng udang sehingga keperangan..
  2. Panaskan/cairkan butter. Tumis daun kari dan cili padi..
  3. Masukkan serbuk salted egg dan gaul rata..
  4. Masukkan udang dan kacau sehingga salted egg menyaluti udang. Siap untuk hidangan..

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah sediakan salted egg prawn boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.