Resipi Lezat

Idea Resipi Menyediakan Karipap Inti Ikan yang mana Menggugah Selera Untuk Famliy di Rumah

Karipap Inti Ikan.

Sekali lagi mencari idea resipi karipap inti ikan khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun karipap inti ikan yang sedap semestinya memiliki wangian dan rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari karipap inti ikan, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau mahu sediakan karipap inti ikan sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan karipap inti ikan rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Karipap Inti Ikan menggunakan 17 bahan dan 4 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan Karipap Inti Ikan:

  1. Gunakan Bahan inti.
  2. Siapkan 5 ekor ikan kembung (direbus).
  3. Menyediakan 1 cawan santan pekat.
  4. Ambil 3 sdb kelapa parut.
  5. Menyediakan 1 biji bawang merah besar.
  6. Gunakan 2 ulas bawang putih.
  7. Siapkan 1 inci halia.
  8. Siapkan 1 sdk lada hitam.
  9. Gunakan 1/2 sdk garam.
  10. Ambil 1 sdk gula.
  11. Gunakan 1 cawan air utk mengisar tulang ikan.
  12. Ambil 1 batang serai.
  13. Ambil Kulit Karipap.
  14. Gunakan 3 cawan tepung gandum.
  15. Ambil 3 sdb marjerin.
  16. Gunakan 2 sdb minyak masak.
  17. Menyediakan 1 cawan air ais.

Langkah-langkah sediakan Karipap Inti Ikan:

  1. Asingkan isi ikan dan tulang. Tumbuk isi ikan, kelapa parut, lada hitam, bawang merah, bawang putih dan serai..
  2. Kisar tulang ikan bersama air dan tapis ke dalam santan. Masuk semua bahan inti ke dalam kuali dan masak hingga kering. Sejukkan sekejap..
  3. Letak tepung dalam bekas. Panaskan marjerin dan minyak masak. Tuang dalam bekas tepung dan gaul dgn senduk. Isi air ais sikit2 dan uli hingga jadi doh yg tak melekat di tangan. Boleh la mula buat karipap macam biasa.
  4. Gorengkan hingga kuning keemasan. Siap..

Terima kasih untuk membaca resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Karipap Inti Ikan yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu menarik untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.