Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyediakan Ayam goreng kicap yang mana sedap Untuk Keluarga di Rumah

Ayam goreng kicap. Ayam goreng kicap berempah resepi creative yang sedap dan mudah. Assalamualaikum, Dalam video kali ni babah nak share resepi mudah, sesuai untuk anak-anak. Ayam Goreng Kicap Manis ni memang menjadi kesukaan kanak-kanak.

Bahan bahan Masukkan kicap dan cuka secukupnya. Masukkan bawang besar, cili hijau hiris dan ayam goreng. Ayam Masak Merah Kicap missus C Sumber : elovestocook.wordpress.com.

Sedang mencari inspirasi resipi ayam goreng kicap khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun ayam goreng kicap yang sedap semestinya mempunyai wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ayam goreng kicap berempah resepi creative yang sedap dan mudah. Assalamualaikum, Dalam video kali ni babah nak share resepi mudah, sesuai untuk anak-anak. Ayam Goreng Kicap Manis ni memang menjadi kesukaan kanak-kanak.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari ayam goreng kicap, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau mahu sediakan ayam goreng kicap sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan ayam goreng kicap rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh membuat Ayam goreng kicap memakai 11 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Ayam goreng kicap:

  1. Siapkan ayam secukupnya.
  2. Siapkan 2 biji bawang merah.
  3. Gunakan 1 inci halia.
  4. Ambil 1 batang serai.
  5. Gunakan cili boh/ cili mesin / cili kisar.
  6. Menyediakan kicap pekat.
  7. Gunakan sos tomato.
  8. Menyediakan kicap manis.
  9. Ambil serbuk lada sulah.
  10. Siapkan serbuk black paper.
  11. Ambil garam.

RESEPI CIKGU ANI AYAM MASAK KICAP RESEPI BONDA Sumber : resepicikguani.blogspot.com. Devour this savory and peppery fried chicken, also known as Ayam Goreng Kicap Lada Hitam, as the perfect flavor duo! Box, Nasi Kunyit, Nasi kuning ayam goreng, Ayam Goreng pelengkap nasi kuning, Gambar nasi dan masukkan pula sos tiram kicap cair dan kicap manis Kuatkan api dapur dan kacau nasi dengan. Bahan bahan – ayam goreng ( guna airfryer) – Bawang putih & halia ditumbuk – kicap pekat manis – sos tiram – sos cili – cili merah & hijau.

Jalan sediakan Ayam goreng kicap:

  1. Setelah ayam dibersihkan salut kunyit dan garam. Goreng ayam. Sy suke ayam yg hampir masak bukan separuh masak..
  2. Panaskan kuali. Tumiskan bawang merah, halia dan serai sehingga naik bau. Serai diketuk terlebih dahulu..
  3. Masukkan cili boh. Sy agak2 dan letak sikit je sbb xnak pedas sangat. Setelah pecah minyak masukkan air dan biarkan mengelegak sebentar..
  4. Masukkan kicap pekat, sos tomato dan kicap manis.. Sy agak2 sahaja. Biarkan mengelegak sekejap pastu masukkan serbuk lada sulah, serbuk black paper dan garam. Try la kalau kurang rasa adjust lah tmbh kicap manis atau garam..
  5. Setelah kuah dah okay sy masukkan ayam. Gaul semuanya biar sebati..
  6. Boleh tambah air untuk lebihkan kuah.. Makan dengan nasi panas dan air batu kosong sedap sngat.. Selamat mencuba..

Semua orang suka Ayam Goreng, bukan? Bermacam versi ayam goreng boleh dijumpai di Malaysia seperti ayam goreng berempah, ayam penyet, ayam goreng McD, ayam goreng KFC, Korean Fried. Ayam goreng menjadi makanan sejuta umat yang nikmatnya gak pernah pudar. Tapi ada kalanya kita juga bosan dengan ayam goreng yang itu-itu saja. Sajian ayam goreng kalasan adalah hidangan lezat yang mudah.

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan ayam goreng kicap boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.