Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan Ikan kembung masak kicap yang mana Boleh Memanjakan Lidah Untuk Keluarga di Rumah

Ikan kembung masak kicap.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi ikan kembung masak kicap khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun ikan kembung masak kicap yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari ikan kembung masak kicap, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan ikan kembung masak kicap yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan spesial.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal untuk membuat ikan kembung masak kicap siap dibuat. Anda dapat membuat Ikan kembung masak kicap menggunakan 6 bahan dan 3 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Ikan kembung masak kicap:

  1. Gunakan 2 @3 ekor ikan kembung *gaul garam, kunyit, goreng.
  2. Gunakan 2 ulas bawang kecil*tumbuk halus.
  3. Menyediakan 3 sudu besar kicap manis.
  4. Ambil 40 ml air asam jawa.
  5. Menyediakan Secubit garam.
  6. Siapkan Secubit daun ketumbar.

Jalan sediakan Ikan kembung masak kicap:

  1. Tumis bawang kecil yg ditumbuk tadi sehingga kekuningan, masukkan ikan.
  2. Masukkan kicap, dan masukkan ikan.
  3. Masukkan Air asam jawa, garam dan daun ketumbar. Kacau sebati tutup api,siap utk dihidangkan.

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah sediakan ikan kembung masak kicap boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.