Resipi Lezat

Idea Resipi Membuat Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) yang mana Sangat Sedap Untuk Keluarga di Rumah

Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus).

Sekali lagi mencari idea resipi dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus), mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya hendak sediakan dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) siap dibuat. Anda dapat sediakan Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) memakai 17 jenis bahan dan 13 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam membuat Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus):

  1. Siapkan 1 peket kulit dumpling.
  2. Gunakan Inti.
  3. Ambil 300 g isi ikan tenggiri/udang tanpa kulit/ayam @ atau campurannya.
  4. Menyediakan 6 biji cendawan shitake (dicincang).
  5. Ambil 1 keping tauhu putih.
  6. Gunakan Batang cendawan shitake (ditanggalkan jangan dibuang).
  7. Ambil 2 sudu teh serbuk lada hitam/lada putih.
  8. Gunakan 1 teh gula.
  9. Gunakan 1 sudu teh sos tiram/garam.
  10. Ambil 2 sudu teh kicap cair.
  11. Ambil 2 sudu teh kicap manis.
  12. Ambil 2 pokok daun sup/daun bawang (dihiris).
  13. Gunakan 1/2 batang carrot (didadu).
  14. Gunakan Sos Pencicah.
  15. Siapkan Sos cili Thai/Sos Korea.
  16. Gunakan Sedikit daun ketumbar (dihiris).
  17. Menyediakan Sedikit bijan (disangai).

Langkah-langkah sediakan Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus):

  1. Kisar ikan bersama semua bahan termasuk batang cendawan yang ditanggalkan kecuali carrot, daun sup dan cendawan..
  2. Campurkan carrot, daun sup dan cendawan. Kacau rata..
  3. Letakkan kulit dumpling atas tapak tangan. Sudukan 1 sudu teh inti. Sapu air pada sekeliling kulit dumpling bahagian dalam..
  4. Cara lipat: Tutup kulit dumpling bahagian tengah sahaja.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  5. Lipatan Kanan: sapu sedikit air di bahagian luar kemudian lipat ke arah tengah seperti ini.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  6. Lipatan kiri: ulang di sebelah kiri.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  7. Susun dalam bekas..
  8. Untuk di simpan dalam dalam peti, selangkan plastik/baking paper di antara dumpling..
  9. Goreng dalam minyak panas sehingga keperangan atau kukus dengan melapik plastik kecil untuk setiap dumpling selama 15-20 minit..
  10. Sos: Campurkan semua bahan. Kacau rata..
  11. Sedia dihidangkan..
  12. Jika ada lebihan inti, boleh lah buat sayuran sumbat. Peria sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14189743 Tauhu sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14655238 Cendawan sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14670477.
  13. Link sup wantan/dumpling: https://cookpad.com/my/recipes/14412790.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan atau menjadi idea dalam menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.