Resipi Lezat

Idea Resipi Menyediakan Resepi kembung manis yang mana Lezat Untuk Famliy di Rumah

Resepi kembung manis.

Sedang mencari idea resipi resepi kembung manis khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun resepi kembung manis yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari resepi kembung manis, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Kalau mau sediakan resepi kembung manis sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu berkhidmat spesial.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat resepi kembung manis siap dibuat. Anda dapat membuat Resepi kembung manis memakai 5 bahan dan 4 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan Resepi kembung manis:

  1. Ambil 2 cawan tepung gandum.
  2. Ambil 1 1/2 cawan air mendidih.
  3. Gunakan secubit garam.
  4. Gunakan 5 sudu gula.
  5. Siapkan Minyak utk mengoreng.

Jalan membuat Resepi kembung manis:

  1. Firstly, kita campur kan tepung + gula + garam. Gaul rata. Tambah air mendidih, sampai rata *doh akan melekit* biarkan doh sekejap hingga sejuk..
  2. Setelah doh siap, uli rata sebab td uli tak rata sbb panas. dah rata, doh akan melekit, tmbah tepung dalam 5 sudu, uli lagi..
  3. Okay dah siap uli, mmg dia akan melekit, kita letak minyak seluruh kedua2 tapak tgn, nnty dia xmelekit dah. senang je nak bulat-2kann. buat sampai habis..
  4. Time mengoreng, igt ye api sederhana n minyak kena panas. baru cntikk cucur kitaa. Alhamdulillah settle, da bole makann..

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah membuat resepi kembung manis boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.