Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyiapkan Sup cendawan,tauhu telur versi Cekmek Kelate yang mana Sempurna Untuk Keluarga di Rumah

Sup cendawan,tauhu telur versi Cekmek Kelate.

Sedang mencari inspirasi resipi sup cendawan,tauhu telur versi cekmek kelate khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun sup cendawan,tauhu telur versi cekmek kelate yang sedap betul memiliki wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari sup cendawan,tauhu telur versi cekmek kelate, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya mahu sediakan sup cendawan,tauhu telur versi cekmek kelate sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan sup cendawan,tauhu telur versi cekmek kelate rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Sup cendawan,tauhu telur versi Cekmek Kelate memakai 7 bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Sup cendawan,tauhu telur versi Cekmek Kelate:

  1. Siapkan Bawang merah 2 ulas mayang halus.
  2. Gunakan Bawang putih 5 ulas mayang halus.
  3. Menyediakan Cendawan shiitake 2 hiris halus.
  4. Siapkan Tauhu telur potong ikut saiz kegemaran.
  5. Gunakan Tauhu putih 2 keping,potong dadu 4 bahagian.
  6. Siapkan Sos tiram (ganti garam).
  7. Menyediakan 1 biji telur,nanti pecah dan curah di akhir masakan.

Langkah-langkah membuat Sup cendawan,tauhu telur versi Cekmek Kelate:

  1. Tumis bawang guna minyak zero kolestrol..
  2. Bawang dah garing,masuk tauhu. Biar tauhu agak kekuningan..
  3. Masukkan cendawan dan biar seketika..
  4. Baru masukkan air- akak guna air masak. Biar seketika,terus masukkan tauhu telur (tauhu jepun-nama lain). Juga akak masukkan beberapa biji baby tomato-guna apa saja bahan yang ada di dapur. Telur pecah curah akhir sekali. Curah merata 1 periuk baru lawa kejadian -urat putih telur..
  5. Perasakan dengan SOS tiram- akak tak guna garam atau serbuk perasa..
  6. Siap didih,sedia untuk dimakan dengan nasi atau hirup begitu saja..

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah sediakan sup cendawan,tauhu telur versi cekmek kelate boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.