Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyediakan Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) yang mana Sangat lazat Untuk Famliy di Rumah

Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus).

Sedang mencari inspirasi resipi dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus), mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi berkhidmat khas.

Di bawah ini ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) siap dibuat. Anda boleh membuat Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) menggunakan 17 jenis bahan dan 13 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke membuat Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus):

  1. Siapkan 1 peket kulit dumpling.
  2. Ambil Inti.
  3. Menyediakan 300 g isi ikan tenggiri/udang tanpa kulit/ayam @ atau campurannya.
  4. Gunakan 6 biji cendawan shitake (dicincang).
  5. Siapkan 1 keping tauhu putih.
  6. Ambil Batang cendawan shitake (ditanggalkan jangan dibuang).
  7. Menyediakan 2 sudu teh serbuk lada hitam/lada putih.
  8. Menyediakan 1 teh gula.
  9. Siapkan 1 sudu teh sos tiram/garam.
  10. Siapkan 2 sudu teh kicap cair.
  11. Ambil 2 sudu teh kicap manis.
  12. Menyediakan 2 pokok daun sup/daun bawang (dihiris).
  13. Siapkan 1/2 batang carrot (didadu).
  14. Siapkan Sos Pencicah.
  15. Menyediakan Sos cili Thai/Sos Korea.
  16. Ambil Sedikit daun ketumbar (dihiris).
  17. Gunakan Sedikit bijan (disangai).

Langkah-langkah sediakan Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus):

  1. Kisar ikan bersama semua bahan termasuk batang cendawan yang ditanggalkan kecuali carrot, daun sup dan cendawan..
  2. Campurkan carrot, daun sup dan cendawan. Kacau rata..
  3. Letakkan kulit dumpling atas tapak tangan. Sudukan 1 sudu teh inti. Sapu air pada sekeliling kulit dumpling bahagian dalam..
  4. Cara lipat: Tutup kulit dumpling bahagian tengah sahaja.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  5. Lipatan Kanan: sapu sedikit air di bahagian luar kemudian lipat ke arah tengah seperti ini.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  6. Lipatan kiri: ulang di sebelah kiri.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  7. Susun dalam bekas..
  8. Untuk di simpan dalam dalam peti, selangkan plastik/baking paper di antara dumpling..
  9. Goreng dalam minyak panas sehingga keperangan atau kukus dengan melapik plastik kecil untuk setiap dumpling selama 15-20 minit..
  10. Sos: Campurkan semua bahan. Kacau rata..
  11. Sedia dihidangkan..
  12. Jika ada lebihan inti, boleh lah buat sayuran sumbat. Peria sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14189743 Tauhu sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14655238 Cendawan sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14670477.
  13. Link sup wantan/dumpling: https://cookpad.com/my/recipes/14412790.

Terima kasih untuk membaca resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan atau menjadi idea untuk menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.