Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Membuat Resepi Mushroom Soup yang mana Sangat Sedap Untuk Keluarga di Rumah

Resepi Mushroom Soup.

Sedang mencari idea resipi resepi mushroom soup khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun resepi mushroom soup yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari resepi mushroom soup, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan resepi mushroom soup yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal dalam mengolah resepi mushroom soup siap dibuat. Anda dapat membuat Resepi Mushroom Soup menggunakan 9 bahan dan 4 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Resepi Mushroom Soup:

  1. Siapkan Bahan-bahan:.
  2. Siapkan 2 cwn susu segar/ susu cair.
  3. Gunakan 1 sudu serbuk lada hitam.
  4. Menyediakan 1 sudu garam.
  5. Menyediakan 1 kiub pati ayam/ 1 sudu secukup rasa.
  6. Gunakan 1/2 cawan tepung jagung.
  7. Gunakan 1 tin cendawan butang (potong cincang).
  8. Siapkan Air secukupnya.
  9. Gunakan Daun parsley.

Jalan sediakan Resepi Mushroom Soup:

  1. Masukkan air dan susu ke dalam periuk. Buka api dan biarkan ianya mendidih seketika..
  2. Cincang dadu kecil cendawan butang & sangai sekejap kt kuali lain. Masukkan cendawan ke dalam periuk tadi..
  3. Masukkan bancuhan air tepung jagung & kiub pati ayam. Perasakan dengan garam..
  4. Taburkan daun parsley. Tutup api. Sedap dihidang bersama garlic bread..

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah membuat resepi mushroom soup boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.