Resipi Utama

Resipi Jeruk Sayuran (Chinese Dipping Pickles) πŸ‡¨πŸ‡³ Praktikal dan Menyelerakan

Jeruk Sayuran (Chinese Dipping Pickles) πŸ‡¨πŸ‡³.

Awak mencari inspirasi resipi jeruk sayuran (chinese dipping pickles) πŸ‡¨πŸ‡³ khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun jeruk sayuran (chinese dipping pickles) πŸ‡¨πŸ‡³ yang sedap betul memiliki wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari jeruk sayuran (chinese dipping pickles) πŸ‡¨πŸ‡³, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mau sediakan jeruk sayuran (chinese dipping pickles) πŸ‡¨πŸ‡³ sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan jeruk sayuran (chinese dipping pickles) πŸ‡¨πŸ‡³ rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Jeruk Sayuran (Chinese Dipping Pickles) πŸ‡¨πŸ‡³ menggunakan 11 bahan dan 3 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Jeruk Sayuran (Chinese Dipping Pickles) πŸ‡¨πŸ‡³:

  1. Gunakan 1 cawan air (+1/2 cawan jika perlu).
  2. Ambil 1/4 cawan cuka/perahan limau/lemon.
  3. Menyediakan 1 1/2 sudu teh kicap cair.
  4. Menyediakan 2-3 sudu teh gula batu/gula merah/gula perang.
  5. Ambil Sedikit garam.
  6. Ambil Sayuran didadu/cincang.
  7. Gunakan 1/2 batang timun Jepun.
  8. Gunakan 1/4 biji capsicum merah.
  9. Gunakan 1/4 biji capsicum hijau.
  10. Gunakan 1/4 biji capsicum kuning.
  11. Gunakan 1/2 biji bawang holland.

Jalan sediakan Jeruk Sayuran (Chinese Dipping Pickles) πŸ‡¨πŸ‡³:

  1. Didihkan bahan-bahan kuah jeruk. Tutup api..
  2. Masukkan sayuran. Sejukkan ke suhu bilik kemudian boleh disejukkan di dalam peti. Sesuai dimakan sebagai pencicah mahupun dengan nasi/mi..
  3. Uchu makan jeruk sayur tu dengan ni. Resepi Bebola Daging 5 Rasa (5-Spice) boleh jenguk ye..macih. (lihat resipi).

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Jeruk Sayuran (Chinese Dipping Pickles) πŸ‡¨πŸ‡³ yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi idea untuk perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.