Udang Masak bali ❤️.
Sekali lagi mencari idea resipi udang masak bali ❤️ khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun udang masak bali ❤️ yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.
Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari udang masak bali ❤️, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau mau sediakan udang masak bali ❤️ yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan spesial.
Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, buat udang masak bali ❤️ rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Udang Masak bali ❤️ memakai 10 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam menyediakan Udang Masak bali ❤️:
- Ambil 1 kg udang dibersihkan.
- Gunakan 1 biji bawang besar dihiris.
- Gunakan 2 biji bawang putih dihiris.
- Menyediakan 2 btg serai diketuk.
- Menyediakan 2 senduk cili kering kisar.
- Menyediakan 2 tangkai daun kari.
- Ambil 1 keping asam keping.
- Menyediakan 1 sdk garam.
- Gunakan 2 sdb gula.
- Gunakan 2 sdb kicap.
Langkah-langkah membuat Udang Masak bali ❤️:
- Tumis bawang Dan serai.
- Tambah daun kari.
- Tumiskan sekali cili kering kisar. Masak sampai pecah minyak..
- Tambahkan bahan perasa iaitu garam gula dan Asam keping. Tambah Kicap..
- Tambah udang Dan masak hingga mesra..
Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan tinggi kami, telah di proses Udang Masak bali ❤️ yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi idea bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!