Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan Ayam Paprik yang mana Sempurna Untuk Famliy di Rumah

Ayam Paprik.

Sedang mencari inspirasi resipi ayam paprik khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun ayam paprik yang sedap semestinya memiliki wangian dan rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari ayam paprik, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya hendak sediakan ayam paprik sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, buat ayam paprik rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh sediakan Ayam Paprik memakai 14 bahan dan 6 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat Ayam Paprik:

  1. Gunakan 300 gram isi ayam.
  2. Ambil 1 batang serai diketuk.
  3. Gunakan 4 biji bawang merah.
  4. Siapkan 2 ulas bawang putih.
  5. Menyediakan 80 gram bunga kobis.
  6. Menyediakan 40 gram kacang panjang.
  7. Siapkan 4 helai daun limau purut.
  8. Menyediakan 2 sudu besar sos tiram.
  9. Menyediakan 2 sudu besar sos cili.
  10. Gunakan 3 sudu besar cili kisar.
  11. Menyediakan 1 inci halia.
  12. Menyediakan 10 biji cili api kampung.
  13. Menyediakan 1 sudu kecil secukup rasa.
  14. Siapkan 1 cawan air.

Jalan membuat Ayam Paprik:

  1. Tumis halia, bawang merah dan bawang putih. Setelah naik bau, masukkan serai dan cili kisar. Kacau rata..
  2. Seterusnya masukkan ayam ke dalam kuali dan gaul rata..
  3. Kemudian masukkan sos tiram, sos cili dan tuangkan air..
  4. Biarkan seketika dan masukkan bunga kobis beserta kacang panjang. Masukkan secukup rasa..
  5. Setelah kuah menggelegak, masukkan daun limau purut. Saya sukakan pedas, jadi saya masukkan cili padi yang telah ditumbuk kasar..
  6. Setelah kuah menggelegak, tutup api. Siap untuk dihidang..

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah sediakan ayam paprik boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.