Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan Tauhu Begedil yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Tauhu Begedil.

Sedang mencari idea resipi tauhu begedil khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun tauhu begedil yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari tauhu begedil, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan tauhu begedil sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan tauhu begedil rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat sediakan Tauhu Begedil menggunakan 9 jenis bahan dan 9 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam membuat Tauhu Begedil:

  1. Gunakan 5 biji kentang saiz sederhana.
  2. Gunakan 1/2 sudu kfc garam halus.
  3. Ambil Lada sulah.
  4. Ambil Lada hitam.
  5. Siapkan * (1 sudu kfc rata).
  6. Siapkan 1 senduk nasi daun sup.
  7. Siapkan 1 senduk nasi bawang goreng.
  8. Gunakan 6 keping tauhu petak kering.
  9. Gunakan 2 biji telur + secubit garam, lada hitam, sulah.

Langkah-langkah membuat Tauhu Begedil:

  1. Panaskan minyak dalam kuali. Goreng kentang sampai perang keemasan..
  2. Lenyek kentang ketika masih panas. Lumat. Masukkan garam, lada hitam dan sulah. Campurkan bawang goreng dan daun sup. Gaul mesra..
  3. Nota = Rasa kan inti dan adjust masin jika kurang, mengikut citarasa..
  4. Tauhu petak di belah tengah jangan sampai putus. Ini utk memudahkan proses menyumbat inti..
  5. Nota = Jangan terus di belah 4 sebab susah nak sumbat inti..
  6. Sumbat kan inti kentang tadi ke dalam tauhu. Padat.Tak perlu keluarkan isi tauhu sebab dalam nya rompong..
  7. Pukul telur dengan perasa. Salut rata tauhu yg sudah berinti..
  8. Goreng dengan api sederhana. Balik kan bila sebelah muka nya sudah garing. 1-2 minit. Mudah hangit / terlebih garing jika api besar..
  9. Bila dah siap goreng, potong lagi jadikan 4 bahagian. Hidangkan dengan sambal kicap..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Tauhu Begedil yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu enak untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.