Resipi Lezat

Idea Resipi Membuat Tempe Sira Pedas (Kudapan Legend)❤️🍭 yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Tempe Sira Pedas (Kudapan Legend)❤️🍭. Hai Assalamualaikum hampa semua ok video harini cik dadida Ada buat kudapan popia sira pedas yela time pkpb ni mulut sentiasa nak makan ja kan so boleh la. Kongsi Resepi Viral – Berkongsi resepi selebriti Malaysia. Terima Kasih kepada semua yang tonton video di Channel Youtube ini.

Bayangkan ya, setiap kudapan tu ranggup. Di makan pula bersama nasi panas. Kudapan Spesial is part of Viddsee Originals; original series, films, and documentaries produced with Viddsee Studios. hai Assalamualaikum hampa semua ok video harini cik dadida Ada buat kudapan popia sira pedas yela time pkpb ni mulut.

Awak mencari inspirasi resipi tempe sira pedas (kudapan legend)❤️🍭 khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun tempe sira pedas (kudapan legend)❤️🍭 yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Hai Assalamualaikum hampa semua ok video harini cik dadida Ada buat kudapan popia sira pedas yela time pkpb ni mulut sentiasa nak makan ja kan so boleh la. Kongsi Resepi Viral – Berkongsi resepi selebriti Malaysia. Terima Kasih kepada semua yang tonton video di Channel Youtube ini.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari tempe sira pedas (kudapan legend)❤️🍭, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan tempe sira pedas (kudapan legend)❤️🍭 sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan tempe sira pedas (kudapan legend)❤️🍭 rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Tempe Sira Pedas (Kudapan Legend)❤️🍭 memakai 9 bahan dan 9 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat Tempe Sira Pedas (Kudapan Legend)❤️🍭:

  1. Menyediakan 7 keping tempe.
  2. Ambil 20 gram cili kering kisar.
  3. Ambil 100 gram ikan bilis kopek.
  4. Ambil 7 ulas bawang putih.
  5. Siapkan 7 sudu makan gula pasir.
  6. Ambil Garam.
  7. Ambil Minyak menggoreng.
  8. Menyediakan 3 batang serai diketuk.
  9. Siapkan 1 helai daun pandan disimpul.

Pelapis, aduk rata tepung beras, maizena, daun jeruk, dan bumbu halus. Goreng dalam minyak yang sudah dipanaskan di atas. Kudapan asal Palembang ini sudah sangat melegenda dan ramah di lidah banyak orang. Meski gak terlalu pedas, namun kuah segarnya bikin siapa saja ngiler dan pengin nambah terus.

Langkah-langkah membuat Tempe Sira Pedas (Kudapan Legend)❤️🍭:

  1. Potong tempe setipis yang mungkin..
  2. Goreng tempe hingga garing dan ikan bilis hingga garing..
  3. Kisar cili kering yang sudah dipotong. Sebelum dikisar, cili kering direbus dahulu..
  4. Panaskan minyak hingga panas dan tumis bawang putih kisar. Tumis hingga harum dan matang..
  5. Masukkan serai dan daun pandan. Masak lagi sehingga serai dan daun pandan sebati dan naik bau..
  6. Masukkan cili kisar dan biarkan api sederhana. Jangan sampai minyak tepercik..
  7. Masukkan gula, garam dan serbuk perisa. Rasa dah okay kacau sehingga matang dalam 30 min..
  8. Masukkan tempe yang digoreng tadi dan salut bersama sambal. Pastikan sebati dan masukkan sekali ikan bilis goreng..
  9. Kacau sampai sebati dan tidak berkerak. Pastikan semua tempe dan ikan bilis disalut sambal. Siap dimakan sebagai kudapan atau dijadikan lauk. 😊.

Tumis kacang panjang campur tempe yang dipadukan dengan bumbu pedas ini akan membuat acara makan anda menjadi lebih spesial. Rasanya yang enak dan nikmat akan selalu memanjakan lidah anda. Tidak hanya itu, sensasi pedas yang dihasilkan akan membuat anda ketagihan untuk terus. Rempeyek kacang hijau dan dhal by roskerepekhq❤️😍😍😍. Mulai dari varian original yakni ketan bubuk kelapa, ketan kelapa gula merah, ketan ayam pedas kelapa, ketan susu keju, ketan susu misis, ketan susu kacang, ketan durian susu vla, ketan pisang susu vla, ketan keju nangka susu vla.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Tempe Sira Pedas (Kudapan Legend)❤️🍭 yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi idea bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.