Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan Tauhu Bergedil yang mana Sangat Sedap Untuk Keluarga di Rumah

Tauhu Bergedil.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi tauhu bergedil khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun tauhu bergedil yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari tauhu bergedil, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan tauhu bergedil sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan tauhu bergedil rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh sediakan Tauhu Bergedil menggunakan 14 bahan dan 5 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam membuat Tauhu Bergedil:

  1. Gunakan Bergedil.
  2. Menyediakan 5 biji kentang.
  3. Siapkan 4 ketul isi ayam.
  4. Ambil 1/2 cawan bawang goreng.
  5. Siapkan 2 pokok daun sup.
  6. Menyediakan 1 sudu makan serbuk lada hitam Mak Siti.
  7. Gunakan 1 sudu teh Garam pink.
  8. Ambil 2 paket ½ tauhu kering.
  9. Gunakan Sambal kicap.
  10. Ambil 3 ulas bawang putih.
  11. Menyediakan 9 tangkai cili padi.
  12. Menyediakan 1 tangkai cili.
  13. Menyediakan Kicap.
  14. Ambil 1 sudu makan jus lemon.

Jalan sediakan Tauhu Bergedil:

  1. Rebus 5biji kentang yang dipotong kecik. Bila dah empuk, angkat dan lenyekkan..
  2. Isi ayam dipotong kecik, digorwng seketika dan dimasukkan kedalam mangkuk bersama kentang. Masukkan daun bawang, bawang goreng, lada hitam dan garam. Sebatikan.
  3. Potong atas tauhu. Sumbatkan isi kedalam tauhu.
  4. Untuk digoreng, pecahkan 3biji telur. Masukkan sedikit garam dan pukul sekejap. Panaskan minyak dan masukkan tauhu. Bila dah masak, terbalikkan dan angkat. Ulang sehingga habis.
  5. 3 ulas bawang putih dibakar sekejap. Kemudian masukkan kedalam pengisar bersama cilipadi dan cili merah. Masukkan kicap dan 1sudu makan jus lemon. Jika suka pedas, boleh tambah jumlah cilipadi lagi. Kemudian kisar halus dan boleh hidang..

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah membuat tauhu bergedil boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.