Resipi Lezat

Resipi Rumahan Membuat Isi Ikan Tumis kicap yang mana Menggugah Selera Untuk Keluarga di Rumah

Isi Ikan Tumis kicap.

Sedang mencari inspirasi resipi isi ikan tumis kicap khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun isi ikan tumis kicap yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari isi ikan tumis kicap, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Kalau hendak sediakan isi ikan tumis kicap yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan isi ikan tumis kicap rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat membuat Isi Ikan Tumis kicap menggunakan 7 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Isi Ikan Tumis kicap:

  1. Ambil 1 paket isi ikan – potong ikut citarasa.
  2. Ambil 2 biji kentang – dipotong dan digoreng dahulu.
  3. Siapkan 1 biji bawang merah – dihiris.
  4. Menyediakan 1 ulas bawang putih – dihiris.
  5. Siapkan 4 biji cili api – diketuk.
  6. Gunakan 2 sudu besar kicap lemak manis.
  7. Ambil 1/3 cawan air.

Langkah-langkah membuat Isi Ikan Tumis kicap:

  1. Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih, bawang merah dan cili api. Masukkan isi ikan dan gaulkan..
  2. Letak kicap dan air, boleh tambah kicap ikut citarasa..
  3. Akhir sekali, tutup api baru masukkan ubi kentang goreng dan gaul sekata, sedia dihidang..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Isi Ikan Tumis kicap yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu enak untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi dalam perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.