Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan Cucur Bilis Montok yang mana Anti Gagal Untuk Famliy di Rumah

Cucur Bilis Montok.

Sekali lagi mencari idea resipi cucur bilis montok khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun cucur bilis montok yang sedap semestinya mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari cucur bilis montok, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan cucur bilis montok sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan cucur bilis montok rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Cucur Bilis Montok menggunakan 10 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut cara dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan Cucur Bilis Montok:

  1. Siapkan 3 1/2 cawan tepung gandum.
  2. Menyediakan 2 1/2 cawan air panas.
  3. Siapkan 1 1/2 sudu besar stok ayam maggi.
  4. Siapkan 1 sudu teh kfc maggi cukup rasa.
  5. Ambil 1 cawan ikan bilis cuci bersih dan tumbuk hancur.
  6. Ambil 1 biji lobak merah potong dadu kecil-kecil.
  7. Gunakan 1 tongkol jagung hiris halus.
  8. Menyediakan 1 ikat daun kucai ambil separuh dan hiris halus.
  9. Gunakan 1/2 labu bawang besar hiris dadu kecil.
  10. Ambil Minyak untuk menggoreng.

Jalan membuat Cucur Bilis Montok:

  1. Satukan Semua bahan yang telah dihiris halus kedalam mangkuk bersih bersama ikan bilis yabg ditumbuk..
  2. .
  3. Masukkan tepung gandum dan stok ayam maggi.Gaul mesra semuanya.Masukkan serbuk magii cukup rasa.Tak.perlu letak garam kerana stok ayam dan maggi cukup rasa dah cukup masin..
  4. Masukkan air panas sedikit demi sedikit dan gaul sebati adunan menggunakan senduk. (Hati2 ya.. air panas).
  5. Sapukan tangan dengan sedikit minyak kemudian ambil sejemput adunan dibulat2kan lalu digoreng kedalam minyak yang sudah dipanaskan terlebih dahulu dengan api sederhana..
  6. Goreng cucur hingga kekuningan, angkat dan toskan minyak.Sedia dihidangkan bersama sos cili pilihan anda.. Cucur Bilis Montok

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah membuat cucur bilis montok boleh awak buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.