Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyiapkan Kobis Goreng yang mana Sempurna Untuk Keluarga di Rumah

Kobis Goreng.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi kobis goreng khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun kobis goreng yang sedap betul punya wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari kobis goreng, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan kobis goreng sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, buat kobis goreng rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Kobis Goreng menggunakan 11 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat Kobis Goreng:

  1. Siapkan 1/2 biji kobis,cuci bersih,toskan (potong kecil).
  2. Menyediakan 1 batang lobak merah (potong halus kotak mancis).
  3. Ambil 2 camca besar minyak masak.
  4. Ambil 1/2 biji bawang besar(hiris nipis).
  5. Menyediakan 2 ulas bawang putih (cincang halus).
  6. Gunakan 12 biji bebola ayam Ayamas (dipotong bulat nipis).
  7. Menyediakan 1/4 cawan air.
  8. Gunakan 1 batang lada merah (potong serong).
  9. Siapkan 1 camb kicap lemak masin.
  10. Gunakan 1 camb sos tiram.
  11. Menyediakan Sedikit garam gunung Saji (jika perlu).

Jalan sediakan Kobis Goreng:

  1. Panaskan minyak masak dalam kuali non stick.Tumis hirisan bawang besar hingga naik bau..
  2. Masukkan bawang putih cincang,tumis hingga kekuningan..
  3. Masukkan hirisan bebola ayam,kacau sebentar,masukkan lobak merah dan sedikit air panas..
  4. Masukkan kobis,hirisan lada merah,kicap lemak masin dan sos tiram.Balik-balikkan hingga rata,seimbangkan rasa,tambah garam gunung (jika perlu sahaja).Tutup api,siap..

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah sediakan kobis goreng boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.