Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyediakan Daging Masak Blackpepper yang mana Sempurna Untuk Famliy di Rumah

Daging Masak Blackpepper.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi daging masak blackpepper khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun daging masak blackpepper yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari daging masak blackpepper, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan layanlah. Tidak usah pening Kalau hendak sediakan daging masak blackpepper yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu melayan spesial.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal yang boleh digunakan untuk memproses daging masak blackpepper siap dibuat. Anda boleh sediakan Daging Masak Blackpepper menggunakan 15 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan Daging Masak Blackpepper:

  1. Siapkan 300 g daging (potong nipis nipis).
  2. Ambil 1/2 biji bawang besar (di mayang).
  3. Menyediakan 1/2 biji bawang besar (di hiris bulat).
  4. Gunakan 2 ulas bawang putih (di mayang).
  5. Menyediakan 3 biji cili api (belah 2).
  6. Ambil 1 senduk sos lada hitam.
  7. Menyediakan 2 sudu besar kicap manis.
  8. Ambil 2 sudu besar sos tiram.
  9. Ambil 3 batang kacang panjang (potong 2 inci panjang).
  10. Gunakan 1/4 biji capsicum kuning.
  11. Menyediakan 1 biji cili merah (di hiris serong).
  12. Menyediakan 1/2 cawan air.
  13. Ambil 1 periuk air (untuk rebus daging).
  14. Menyediakan 1 sudu besar garam (untuk rebus daging).
  15. Gunakan 1 senduk minyak masak.

Jalan membuat Daging Masak Blackpepper:

  1. Hiris daging nipis nipis. Basuh dan toskan. Panaskan air dalam periuk. Masukkan daging dan garam. Biarkan sehingga daging betul betul empuk..
  2. Panaskan minyak dalam kuali. Masukkan bawang besar, bawang putih dan cili api. Tumis hingga naik bau dan sedikit layu..
  3. Kemudian masukkan sos lada hitam, kicap dan sos tiram. Kacau sekejap. Masukkan daging dan biarkan hingga semua sebati dan terbit minyak. Boleh tambahkan sedikit air jika suka ada kuah. Masak hingga kuah sedikit pekat..
  4. Masukkan kacang panjang, bawang bulat, capsicum dan cili merah. Gaul hingga rata..
  5. Boleh perasakan dengan garam jika perlu. Saya memang tak letak sebab sos tiram dah masin. Tadaaaa! Dah siap daging masak blackpepper. Sedap di makan dengan nasi panas panas dan telur dadar. Saya memang buat kuah sedikit pekat dan lebihkan sedikit minyak. Bila makan gaulkan daging dan minyak sekali dengan nasi. Pehhhh paduuu beb rasa dia. SELAMAT MENCUBA! πŸ˜‹.

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah sediakan daging masak blackpepper boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.